Den Korte Avis | To mænd har franarret ældre deres kreditkort – politiet frygter, at de er en del af et større kriminelt netværk med speciale i svindel mod ældre mennesker

Den Korte Avis | To mænd har franarret ældre deres kreditkort – politiet frygter, at de er en del af et større kriminelt netværk med speciale i svindel mod ældre mennesker


De er så at sige blevet taget med fingrene i frimærkekassen.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi offentliggør nu fotos af to mænd, der er blevet fanget på videoovervågningen ved en hæveautomat.

 

De var i færd med at hæve penge på kreditkort, som de inklusive kortkoder havde franarret ældre mennesker i Varde.

 

Politiet beder nu borgere om hjælp til at identificere de to mænd.

 

Den ene beskrives som en mand på 170-190 centimeter, kraftig af bygning med kort brunt hår, mørkt fuldskæg og mørkt hår

 

Den anden beskrives som en mand på 170-190 centimeter, spinkel af bygning med blå øjne og lyst hår.

 

Ringer til ofrenes fastnettelefon

Svindlernes ringer til ofrenes fastnettelefon og udgiver sig for at være fra banken, fortæller politikommissær Kent Brynilsen, leder af politiet i Varde.

 

”Gerningsmanden får borgeren overbevist om, at vedkommende er udsat for svindel og at der er ved at blive overført penge fra vedkommendes konto,” forklarer Brynilsen og fortsætter:

 

”Det får borgeren til at udlevere sit kreditkort og kode til en person, der dukker op på bopælen.”

 

Svindlerne lokker herefter deres ofre til at udlevere koden under dække af, at de så kan få samme kode på deres nye kreditkort.

 

Efter udleveringen af kort og kode bliver forbindelsen på fastnettelefonen afbrudt og kort efter bliver der hævet penge fra kontoen i den nærmeste pengeautomat.

 

Tyder på et kriminelt netværk

De offentliggjorte billeder viser to gerningsmænd, der hæver penge fra de forurettede borgeres konti, kort efter mændene har hentet kreditkortene hos deres ofre.

 

”Efterforskningen tyder på, at gerningsmændene er en del af et større netværk og kan derfor komme fra hele landet,” siger Kent Brynilsen og fortsætter:

 

”Endnu har vi ikke nogen anholdte, men vi hører gerne fra borgere, der kan genkende de to mænd eller har andre oplysninger, der kan gavne efterforskningen.”

 

Kan du hjælpe med identifikationen af de to mænd, så ring til politiet på telefon 1-1-4.

Source link