Den Korte Avis | Terrorangrebene fra Hamas på israelske civile hyldes på amerikanske topuniversiteter – men nu har flere fået kolde fødder

Den Korte Avis | Terrorangrebene fra Hamas på israelske civile hyldes på amerikanske topuniversiteter – men nu har flere fået kolde fødder


Forargelsen i USA over en nærmest nynazistisk hyldest på landets førende universiteter til Hamas og det brutale angreb på israelske civile er nu så tyk, at den er til at føle på.

 

Amerikanske erhvervsledere forlanger nu en liste med navne over de studerende, der hylder Hamas på grund af angrebet den 7. oktober.

 

”I kan godt glemme alt om at få et job, når I er færdige med jeres studier,” lyder beskeden.

 

Også på Capitol Hill hegler kritikken fra både demokrater og republikanere ned over de studerende, skriver The Guardian

 

”Dette er terrorisme, og terrorisme kan aldrig retfærdiggøres. Jeg tror, at unge amerikanere på universiteterne skal lære mere om amerikanske værdier,” sagde demokraten Seth Moultonpå WBZ-TV

 

”Det er afskyeligt, at Harvard-studerende bebrejder Israel for Hamas’ barbariske angreb,” skrev kongresmedlemmet Elise Stefanik fra Republikanerne i New York på det sociale medie »X«, tidligere Twitter.

 

Også Hollywood tager afstand fra Hamas

I Californien har opbakningen støtten til Israel været stor i Hollywood, skriver Berlingske

 

Forleden udsendte over 700 Hollywood-skuespillere et sympatibrev til Israel, skriver Berlingske.

 

”Vi opfordrer vores venner og kollegaer til at tage afstand fra Hamas og gøre alt for at opfordre terrororganisationen til at løslade gidslerne,” står der i brevet.

 

Blandt underskriverne er Michael Douglas, Amy Schumer, Jamie Lee Curtis, Chris Pine og Jerry Seinfeld.

 

Også sangerinden Madonna skriver, at hendes hjerte er med det israelske folk ”Lad os alle bede. For Israel. For fred,” lyder det ligeledes ifølge Berlingske fra den ikoniske popsangerinde på Instagram.

 

Især det berømte Harvard University er i skudlinjen

På især Harvard University har en stor gruppe studerende en noget anden tilgang til konflikten mellem Israel og Hamas end både erhvervsliv og skuespillere har.

 

I søndags skrev således over 30 foreninger på Harvard under på en erklæring, hvor det fremgik, at foreningerne ”holder det israelske regime ansvarlig for volden, fordi de har tvunget millioner af palæstinensere til at bo i et udendørs fængsel i Gaza.”

 

Og videre hed det:

 

”Vi opfordrer Harvard vil tage afstand fra den igangværende tilintetgørelse af palæstinenserne. Apartheidregimet (altså Israel – red.) er de eneste, man kan bebrejde,” hed det i de studerende erklæring dagen efter lørdagens brutale terrorangreb på israelske civile.

 

Erklæringen blev som nævnt offentliggjort søndag dagen efter angrebet på Israel lørdag, hvor Hamas-bødlerne myrdede omkring 1.300 tusinde mennesker inklusive deltagere i en musikfestival og sårede omkring 3.00.

 

Blandt de dræbte var der også 25 amerikanere.

 

Har fået kolde fødder

Efterfølgende har en stor del af de foreninger, der har skrevet under, fået kolde fødder og har nu trukket deres underskrift tilbage med den begrundelse, at de ikke kendte den fulde ordlyd i erklæringen, inden de skrev under.

 

Truslen fra erhvervslivet har uden tvivl haft sin virkning.

 

Og i tirsdags rykkede så universitetets præsident, Claudine Gay, ud med en melding.

 

Her understregede hun ifølge The Guardian, at medens de studerende har ret til at taler for sig selv, ”taler ingen studentergrupper, ikke engang 30, for universitetet eller deres ledelse”

 

 

Men Havard University står ikke alene med had til Israel

Selvom det især er Harvard, der er kommet i søgelyset med had til Israel og opbakning til Hamas, er den dog også helt gal på andre af de berømte amerikanske universiteter.

 

Således også på Columbia University i New York.

 

Her underviser professor Joseph Massad, der er en kendt jødehader, i moderne arabisk politik og intellektuel historie.

 

Han kunne ifølge New York Post ikke skjule sin begejstring over terrorangrebene mod tusindvis af israelere med som nævnt drab på 1.300 civile og mere end 3.000 flere såret.

 

På et websted kaldet ”Elektronisk Intifada” betegnede Massad  massakrerne som ”forbløffende”, ”fantastiske” og ”utrolige” og hyldede ”den palæstinensiske modstands fantastiske sejr.”

 

Selvsamme Massad har tidligere betegnet Israel som ”en jødisk racismestat”

 

Det har ikke været muligt for New York Post at få en kommentar fra universitets ledelse.

 

Jødehad og racisme på Stanford University

På Stanford University i Californien holder man sig heller ikke tilbage.

 

Her havde en lærer efter terrorangrebet på Israel beordret alle elever i klassen fra Israel og elever af jødisk oprindelse til at stille sig op i et hjørne, hvorefter han ifølge CNN fortalte dem, at de var kolonister

 

”Dette er, hvad Israel gør ved palæstinenserne. Hvor mange jøder døde under holocaust,” ville læreren vide

 

”Seks millioner,” svarede en af eleverne

 

”Seks millioner. Kolonister har dræbt mere end seks millioner. Israel er kolonister,” sagde læreren.

 

Situationen er ikke ny på det såkaldt hæderkronede universitet.

 

Tidligere har Stanford haft problemer med indridsede hagekors på badeværelserne i universitetets kollegieafdeling.

 

Den pågældende lærer er nu blevet suspenderet, og i onsdags udsendte universitetet ifølge CNN en erklæring, hvor der bliver taget afstand fra racisme:

 

”Vi har hørt fra mange, der er bekymrede over elevernes sikkerhed. Vi har hørt bekymringer over stigende antisemitiske fra jødiske studerende, fra fakulteter og medarbejdere. Vi har hørt fra palæstinensiske studerende, som har modtaget truende e-mails og telefonopkald,” skriver Stanford i en erklæring onsdag og understreger:

 

”Vi ønsker at gøre det klart, at Stanford er utvetydigt imod had på grundlag af religion, race, etnicitet, national oprindelse og andre kategorier.”

 

Tilbage står dog ét indlysende spørgsmål og dirrer:

 

”Når man nu erkender, at man har kendt problemet længe, hvorfor har man så ikke gjort noget ved det?”

 

Festtaler a la ovenstående kan ingen bruge til noget som helst.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.berlingske.dk/internationalt/moralsk-krise-paa-usas-universiteter-de-udskammer-joeder-og

 

https://www.theguardian.com/education/2023/oct/12/harvard-letter-israel-hamas-calls-name-students

 

https://nypost.com/2023/10/15/petition-mounts-to-oust-ivy-league-columbia-prof-who-praised-hamas-attack-as-awesome/

 

https://edition.cnn.com/2023/10/13/us/stanford-instructor-jewish-holocaust-comments-reaj/index.html

Source link