Den Korte Avis | Sådan får du gnisten tilbage i dit parforhold

Den Korte Avis | Sådan får du gnisten tilbage i dit parforhold


Alle parforhold oplever perioder, der er bedre end andre. Hvis du har været sammen med din partner i nogle år, har du måske også opdaget, at der kommer et tidspunkt, hvor “honeymoon-fasen” stopper, og hverdagen begynder. Dette er ens for alle, og der er ingen grund til panik. For det er altid muligt at få gnisten tilbage i sit parforhold, uanset om man har været sammen i 3 år eller 30 år. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan give dit forhold en kærlig hånd.

 

Eksperimenter i soveværelset

Hvis man har været sammen i nogle år, har man måske udviklet en form for rutine, når det gælder samleje. Dette skyldes, at man måske efterhånden kender hinanden så godt, at man ved, hvad der fungerer. Det kan også skyldes, at man mangler inspiration, og uanset hvad årsagen er, vil det ikke skade at prøve noget nyt. Tværtimod.

 

Hvis du synes, at dit sexliv er blevet forudsigeligt, kan du eventuelt prøve at foreslå, at I inddrager forskelligt sexlegetøj. Dette kan for eksempel være håndjern eller et pikbur, hvis du gerne vil tirre ham lidt. Hvis I har mod på at eksperimentere, kan I også prøve at have sex forskellige steder i jeres bolig eller på tidspunkter, I normalt ikke plejer at have sex. Dette vil give jer et sexliv, der er mere uforudsigeligt, som atter kan tænde gnisten i jeres forhold.

 

Mange mennesker synes dog, at det er grænseoverskridende at snakke om sex, og hvis dette er tilfældet for dig og din partner, er det vigtigt, at I går langsomt frem i dialogen, og at I skaber et trygt rum, hvor man kan dele det, man har brug for.

 

Skab tid til hinanden

Det kan være svært at finde tid til hinanden i en travl hverdag. Det kan være, at I har forskellige arbejdstider, og at I har børn, som I også skal tage jer af. Det er derfor afgørende, at I skaber tid til hinanden, så forholdet kan få den pleje, det har brug for. I kan derfor aftale på forhånd, hvornår I kan være sammen uden forstyrrelser. I kan også aftale, hvad I skal bruge jeres alenetid til, så I kan have en klar idé om, hvad der skal ske på forhånd.

 

Det kan også være en god idé, at I får jeres børn passet i ny og næ, så I kan være sikre på, at ikke bliver forstyrrede. På denne måde er det også nemmere at afslutte aftenen i soveværelset, hvor I eventuelt kan inddrage et penisbur, hvis I savner lidt spænding i jeres sexliv.

 

Få nye oplevelser sammen

Der er intet i vejen med en forudsigeligt hverdag, men det kan af og til være gavnligt at prøve noget nyt. Mange mennesker har en tendens til at gøre det, der er velkendt. Det kan for eksempel være, at man går de samme ture, at man tager de samme steder hen, eller at man spiser på de samme restauranter.

 

Det kan være rart at gøre det, man plejer, men hvis du gerne vil have gnisten tilbage i dit parforhold, er det vigtigt at gøre noget nyt. Så hvis I gerne vil væk fra hverdagen og den samme daglige rutine, så kan en sommerferie til Mallorca være et godt forslag. På denne måde har man muligheden for at komme væk fra arbejde, huslige pligter og meget mere. Man får muligheden for at trække stikket fuldstændigt, samtidig med at man er ude for at se nye steder og opleve nye kulturer på en mere intim og hyggelig måde.

 

Vær åbne, ærlige og kærlige

Der kan være mange grunde til, at gnisten forsvinder i et parforhold. En af de grunde er ofte dårlig kommunikation. Det kan for eksempel være, at man har sagt noget, der har gjort den anden ked af det, eller at man går og er indebrændt i forhold til noget, den anden part har gjort eller stadig gør. Den gode nyhed er dog, at kommunikation ikke kun er årsagen til problemer i parforholdet, det er også løsningen.

 

Det er derfor vigtigt, at I sætter jer ned og snakker om de ting, der går jer på i forholdet. Hvis I beslutter jer for snakke om jeres udfordringer, er det dog vigtigt, at I holder jer på jeres egen banehalvdel, og at I samtidig husker at sige tingene på en kærlig og omsorgsfuld måde, så ingen bliver kede af det. Det kan være udfordrende at snakke om de svære ting, men det er i sidste ende noget af det vigtigste, I kan gøre, hvis I gerne vil have gnisten tilbage i jeres parforhold.

 

Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke er et facit til hvordan man kan få gnisten tilbage i sit forhold. Det er meget individuelt og handler om egne behov. De ovenstående forslag er blot idéer, men der er mange andre måder at gøre det på. Så snak sammen om det og find ud af hvad der fungerer for jer.

Source link