Den Korte Avis | Narko og hvidvask for et tocifret millionbeløb – to mænd er idømt tilsammen 23 års fængsel

Den Korte Avis | Narko og hvidvask for et tocifret millionbeløb – to mænd er idømt tilsammen 23 års fængsel


Der blev ikke sparet på vægten af hammerslagene, da Retten i Aarhus afsagde dom i en sag om hvidvask og narko.

 

I alt tilsammen 23 års fængsel lød dommen over to mænd på henholdsvis 51 og 53 år.

 

Den 51-årige med bopæl i Viborg blev idømt 16 års fængsel, medens den 53-årige med bopæl i Tyskland slap med syv års fængsel.

 

Del af et stort sagskompleks

Dommene er de sidste i et stort sagskompleks om indsmugling og distribution af kokain i Østjylland samt hvidvask af kriminelle penge.

 

Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

 

Den 51-årige, der er fra Viborg, er dømt for i forening med tidligere dømt bagmand i sagen i perioden fra april 2020 til marts 2021 at have modtaget og videredistribueret i alt 67 kg kokain.

 

Overdragelser og transporten blev arrangeret på den krypterede beskedtjeneste Sky ECC.

 

Hvidvask for ti millioner kroner

Samtidig blev den 51-årige dømt for hvidvask af godt 10 millioner kroner, da han ad flere omgange overdrog kontanter til en person, der også er dømt i for sin andel i sagen, for at sløre at de kom fra handel med kokain.

 

Den 53-årige med bopæl i Tyskland, blev dømt for i januar 2021 at have indsmuglet syv kg kokain i bil fra Holland gennem Tyskland til Danmark, hvor han overleverede stofferne til den 51-årige ved Odder.

 

Specialanklager i NSK Lise Hebsgaard siger:

 

”Sagerne drejer sig om meget store mængder kokain, og det afspejler straffene også. Jeg er tilfreds med, at vi med dagens domme nu er igennem et stort sagskompleks, hvor en omfattende efterforskning har blotlagt et stort narkotikanetværk i det østjyske.”

Source link