Den Korte Avis | Når de går amok i indvandrertætte Gellerup: Udbrændt lejlighed, knivstikkeri og skud – politiet har i øjeblikket hænderne fulde

Den Korte Avis | Når de går amok i indvandrertætte Gellerup: Udbrændt lejlighed, knivstikkeri og skud – politiet har i øjeblikket hænderne fulde


En udbrændt lejlighed, knivstikkeri og skyderier i en og samme sag giver i øjeblikket Østjyllands Politi hænderne fulde.

 

Natten til tirsdag den 25. juni udbrændte en lejlighed på Gudrunsvej i Gellerupparken totalt.

 

Branden var så voldsom, at alle opgangens 47 beboere under vanskelige forhold måtte evakueres på grund af kraftig røgudvikling.

 

Politiet anser branden for at være påsat, og de fem personer, der var i lejligheden, kom alle ud ved egen hjælp

 

Knivstikkeri og skyderier hænger sammen med branden

Efterfølgende modtog politiet lørdag aften i samme uge en anmeldelse om, at en 21-årg mand, der sad i en bil, var blevet overfaldet med flere knivstik.

 

Natten til i dag fredag kl. 02.30 modtog Østjyllands Politi endnu en anmeldelse.

 

Denne gang om, at der var afgivet flere skud på Damagervej i Viby J. Flere patruljer kørte straks til stedet, og politiet har siden da været til stede i området.

De indledende undersøgelser har vist, at der er affyret flere skarpe skud mod en bygning.

 

Ingen personer meldes tilskadekomne i forbindelse med skyderiet.

 

Grupper i det kriminelle miljø
Det er politiets formodning, at skyderiet bunder i uoverensstemmelser mellem en gruppe personer i det kriminelle miljø, og at det har relation til branden på Gudrunsvej i Brabrand natten til tirsdag og et knivstikkeri på Øster Allé i Viby J lørdag.

 

”Det er fortsat vores opfattelse, at skyderiet er sket i det kriminelle miljø, og vi efterforsker sagerne intensivt. Vi har stor forståelse for, at disse episoder kan skabe utryghed. Derfor vil vi fortsat være massivt til stede, og vi vil rigtig gerne i kontakt med borgerne,” siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby.

 

Med en beboersammensæt på små 74 procent ikke-vestlige ud af bebyggelsens omkring 4.700 beboere, er Gellerupparken et af Danmarks mest indvandrertætte områder.

 

Kun overgået af Vollsmose i Odense, hvor 77,4 procent af de 5.700 beboere har ikke-vestlig oprindelse.

 

Flere skud affyret i boligområde (lokalavisen.dk)

Source link