Den Korte Avis | Muslimer får magt i britisk politik: Ali råbte “Allahu akbar”, da han blev valgt – støtter Hamas i kampen mod Israel

Den Korte Avis | Muslimer får magt i britisk politik: Ali råbte “Allahu akbar”, da han blev valgt – støtter Hamas i kampen mod Israel


Mothin Ali stillede op for partiet De Grønne i England og vandt en plads i Leeds byråd ved lokalvalget i sidste uge.

 

Da han blev valget råbte han “Allahu Akbar”, som det fremgår af videoen længere ned i artiklen. Videoen gik viralt, skriver The Sun. Og det forstår man godt.

 

Allahu akbar betyder “Allah er størst”.

 

Desuden har han sagt, at Hamas “havde ret til at kæmpe tilbage” imod Israel. Det skriver Dailymail.

 

Hamas er en terrorgruppe, der står for et fundamentalistisk antidemokratisk styre i Gaza.

 

Det var Hamas, der trængte ind over grænsen til Israel den 7. oktober og dræbte mindst 1200 mennesker og tog flere hundrede gidsler.

 

Hamas angreb på Israel udløste et modangreb fra Israel med det formål at stoppe Hamas.

 

Dette modsvar har fået Mothin Ali til at stemple israelere som “tilhængere af hvidt overherredømme”.

 

Den 42-årige Ali, der er far til tre, har sagt, at Israel havde forsøgt at “slette legitimiteten af en indfødt befolkning” og han har hævdet, at “de [israelere] ikke er ofre, de er besættere”, skriver Dailymail.

 

Disse udtalelser kalder Alis parti De Grønne for “bekymrende”, og de vil nu undersøge sagen nærmere.

 

Samtidig har britiske jødiske ledere opfordrede til, at Ali bliver suspenderet for at sprede “ekstremist nonsens”. Uanset hvad der sker med Ali, så er han kun en blandt flere fundamentalistiske muslimer, der er valgt ind i britiske byråd. Og der vil komme mange flere.

 

Dusinvis af  pro-gaza aktivister blev valgt ind i byrådet ved sidste uges lokalvalg. Nu frygter mange, at kigen i Mellemøsten vil få en dominerende indflydelse på britisk politik. Muslimske grupper har allerede stillet en række krav til Labours leder Keir Stamer, skriver Dailymail.

 

Store og mindre byer i Midtengland er ved at have befolkninger med ikke-britisk flertal. Byer som Manchester, Leeds, Luton og flere andre.

 

Flere og flere med et fundamentalistisk muslimsk værdigrundlag vil blive valgt ind i byråd, og de vil markere sig med råbet om, at Allah er størst – Allahu akbar. “Velbekomme”, fristes man til at sige.

Source link