Den Korte Avis | Midt i Berlin er der demonstration til støtte for islamiske terrorister: Tyskland vil nu gøre det strafbart at hylde Hamas-angrebet på Israel

Den Korte Avis | Midt i Berlin er der demonstration til støtte for islamiske terrorister: Tyskland vil nu gøre det strafbart at hylde Hamas-angrebet på Israel


Det skal fremover være strafbart at hylde Hamas for det brutale terrorangreb mod Israel.

 

Sådan lyder det fra den tyske forbundskansler Olaf Scholz, som i formiddags i den tyske Forbundsdag oplyste, at enhver, der hylder Hamas, samt tolerer mord eller brænder det israelske flag, vil blive retsforfulgt.

 

Han oplyste, at en propalæstinensisk gruppe, der kalder sig Samodoun, nu vil blive forbudt.

 

Det skriver britiske BBC.

 

Fejrede angrebet på Israel med at uddele slik

Scholz fortalte i den forbindelse, at medlemmer af Samodoun blandt andet fejrede terrorangrebet ved gå rund i gaderne i Berlins Neukölln-område og uddele slik til forbipasserende.

 

”Det er forfærdeligt, det er umenneskeligt,” sagde kansleren til Forbundsdagen og understregede:

 

”Vi vil ikke stå ved siden af had og ophidselse. Vi tolerer ikke antisemitisme.”

 

Schulz annoncerede ligeledes, at der vil blive gennemført et forbud mod alle Hamas-aktiviteter i Tyskland.

 

Er betegnet som terrororganisation

Hamas er betegnet som en terrororganisation i EU, Storbritannien og USA.

 

Af samme grund har Hamas ingen officiel repræsentation i Tyskland, men den tyske forbundskansler understregede, at forbundet ville omfatte sammenslutninger og aktiviteter.

 

Heller ikke i Danmark har Hamas en officiel repræsentation, selvom blomster og andre tilkendegivelser for støtte ved den israelske ambassade forleden blev splittet ad af ukendte personer.

 

Palæstinensisk venskabsforening

Det nærmeste, man i Danmark i den forbindelse kan komme i forhold til Hamas, er Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

 

Søndag aften kørte dyttende biler med hujende personer og palæstinensiske flag hængende ud ad nedrullede vinduer rundt i Lille Kongensgade i København.

 

 

Men det har intet med det brutale Hamas-terrorangreb på Israel at gøre, forsikrer formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, som i 2009 var kandidat for SF til Europa-Parlamentet.

 

”Jeg kender ikke til nogen, der har hyldet, hvad der er foregået, siger han til TV 2 og peger på, at folk i stedet siger fra over for Israels årelange magtudøvelse i regionen.

 

Om han så forventer, at nogen skal tro på det, er en helt anden side af sagen.

Kilder til denne artikel:

https://www.bbc.com/news/live/world-middle-east-67073970?ns_mchannel=social&ns_source=twitter&ns_campaign=bbc_live&ns_linkname=6527ad668ae7803bb6842e99%26Germany%27s%20Scholz%20takes%20action%20as%20Israeli%20deaths%20celebrated%20

 

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-10-09-palaestinensiske-stoetter-hujede-i-danmark-men-det-skal-ikke-misforstaas-mener-formand-for-venskabsforening

Source link