Den Korte Avis | Mette Frederiksen om afskaffelsen af store bededag: ”Måske ramte jeg bolden skævt”

Den Korte Avis | Mette Frederiksen om afskaffelsen af store bededag: ”Måske ramte jeg bolden skævt”


I sin åbningstale i dag under Folketingets afslutningsdebat kom Mette Frederiksen blandt andet ind på afskaffelsen af store bededag.

 

Hun indrømmede, at hun begik en fejl og lagde op til indrømmelsen med et citat fra Svend Auken:

 

”Det var Svend Auken, der engang sagde, at der ”midt på vejen kun findes hvide striber og døde fluer”. I dag kan man tilføje, at der også findes en regering, der ganske vist ikke er blevet kendt for sin popularitet,” lød det fra Mette Frederiksen, som fortsatte:

 

”Jeg undervurderede modstanden mod vores forslag om at afskaffe store bededag. Det var drevet af et behov for at finansiere det løft af forsvaret, hvor der blandt partierne er større iver for at bruge penge end for at finde dem. Men det var også drevet af et ønske om at øge beskæftigelsen.”

 

Mette Frederiksen fremhævede, at der nu er historisk mange mennesker i arbejde og ”meget, meget lav arbejdsløshed,” som hun udtrykte det.

 

”Danskernes arbejdsmoral er helt i top, og langt de fleste danskere er glade for deres arbejde. Selvfølgelig. Og derfor var det nok heller ikke det rigtige,” sagde Mette Frederiksen med en hentydning til begrundelsen for at afskaffe store bededag og fortsatte:

 

”Jeg forsøgte at gå op imod den italesættelse, jeg synes, der findes i nogle kredse. Hvor man taler det at arbejde ned. Bruger udtryk som ’hamsterhjul’. Og giver indtryk af, at vores arbejdsliv altid skal være spændende og udviklende. For den enkelte,” forklarede hun og fortsatte:

 

”Men i virkeligheden begik jeg en fejl. Jeg blev fanget ind i Instagram og fortællingerne om nogle få, der helt vælger arbejdslivet fra. For det er jo ikke det generelle billede. Jeg har det selv sådan, som jeg tror, de fleste danskere i øvrigt har det. At vi sætter en ære i at gå på arbejde. Gøre det godt. At det er en glæde at tjene sine egne penge,” understregede statsministeren og erkendte:

 

”Måske ramte jeg bolden skævt. Eller blev misforstået. Måske begge dele. I hvert fald blev det oversat til, at danskerne skal arbejde mere. Og det beder hverken regeringen eller jeg om.”

 

Tilbage står nu spørgsmålet: Hvis afskaffelsen af store bededag ikke handlede om at danskerne skal arbejde mere, hvorfor pokker skulle helligdagen så afskaffes?

Source link