Den Korte Avis | Kvinder i Herning lever livet farligt: To gange inden for en uge har to udenlandsk udseende mænd forsøgt kidnapning

Den Korte Avis | Kvinder i Herning lever livet farligt: To gange inden for en uge har to udenlandsk udseende mænd forsøgt kidnapning


Inden for blot fem dage har to yngre kvinder i Herning været udsat for et forsøg på kidnapning.

 

Og det vil ske igen, vurderer en kriminalpsykolog.

 

Seneste kidnapningsforsøg fandt sted natten til fredag, hvor to mænd ved klokken 00:50 forsøgte at hive en 18-årig kvinde ind i deres bil.

 

Et lignende forsøg på kidnapning fandt sted i søndags omkring klokken halv tre, hvor ligeledes to mænd forsøgte at tvinge en 22-årig kvinde ind i deres bil.

 

I begge tilfælde lykkedes det for kvinderne at vriste sig fri og flygte.

 

Udenlandsk udseende og mørkeblå bil

Ifølge TV Midtvest og B.T. har begge kvinder over for lokalpolitiet i Herning enslydende beskrevet gerningsmændene som værende mellem 25 og 35 år gamle.

 

Begge kvinder har ligeledes beskrevet som mørke i huden, har ikke etnisk dansk udseende og talte dansk med accent. Den ene har muligvis fuldskæg.

 

Under fredagens kidnapningsforsøg var den ene iklædt mørkt tøj og bar kasket, medens den anden ligeledes havde mørkt tøj på og bar hue.

 

Bilen beskrives som en metalblå Ford Focus-stationcar med lodrette baglygter af ældre dato.

 

Kidnapningsforsøget i søndags mod den 22-årige kvinde fandt sted på H.P. Hansenvej, medens kidnapningsforsøget natten til fredag mod den 18-årige kvinde fandt sted på T.H. Nielsens Gade.

 

Begge kvinder fra kidnapningsforsøgene uden mén, men var naturligvis dybt chokerede, fæller politiassistent Henning Præstegaard til B.T.

 

Lokalpolitiet i Herning opfordrer folk, der i den forbindelse har observeret noget eller ved noget til at kontakte politiet på 1-1-4.

 

Kriminalpsykolog: Sandsynligt, at det sker igen

Alt tyder på, at der i begge tilfælde er tale om de samme gerningsmænd, og de har efter al sandsynlighed ikke tænkt sig at stoppe.

 

Det vurderer kriminalpsykolog Charlotte Kappel, som er ekspert i blandt andet psykopati og har arbejdet med gerningsmandsprofiler i 17 år.

 

”Der er virkelig høj sandsynlighed for, at det sker igen,” siger hun til TV Midtvest.

 

Charlotte Kappel, der er thybo, vurderer, at de to mænd ikke har den store erfaring med at begå den type kriminalitet.

 

”Det er to mænd, som heldigvis ikke er gode nok til det, de gør,” konstaterer hun.

 

Hun vurderer til gengæld, at siden det endnu ikke er lykkedes for mændene at få kvinderne med, er der stor risiko for, at de vil gå efter yngre piger.

 

Og her mener Charlotte Kappel, at de i stedet til forsøge at kidnappe piger i starten af teenageårene.

 

”Det gør man som regel, når man gør det her,” siger hun til TV Midtvest.

 

Mænd, der ser ned på kvinder

Charlotte Kappel anslår, at der her kan være tale om mænd, der tilhører en gruppe, der betegnes som ”incels”.

 

Altså mænd, der seksuelt ikke kan få de kvinder, de ønsker, og derfor ser ned på kvinder som nogen eller noget, man kan behandle, som man vil.

 

”Incels fanger ofte kvinder og holder dem som sexslaver. Det kunne man godt frygte er motivet her,” siger Charlotte Kappel og fortsætter:

 

”Næsten ligegyldigt hvad vil jeg tro, at der er et seksuelt motiv.”

 

Hun vil dog ikke udelukke muligheden for, at det kan være tale om to personer, som aspirerer til at komme ind i en bande eller anden form for organiseret kriminalitet.

 

Politiet: Vi indsætter tryghedsskabende patruljer

Hos Midt- og Vestjyllands Politi ser man efter de to kidnapningsforsøg med stor alvor på situationen og tager sine forholdsregler for at øge trygheden i byen.

 

”Vi ved godt, det kan skabe utryghed i befolkningen. Vi indsætter ekstra patruljer, både civile og uniformerede for at øge trygheden,” siger politiassistent Henning Præstegaard til DR og fortsætter.

 

”Det skulle gerne være sådan, at man kan færdes trygt her i Herning og omegn.”

 

Politiet opfordrer desuden til, at man følges to og to eller flere sammen hjem fra nattelivet, og at man går steder, hvor man er synlig.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.tvmidtvest.dk/forsoeg-paa-bortfoersler-i-herning/endnu-en-kvinde-forsoegt-kidnappet

 

https://www.tvmidtvest.dk/kidnapningsforsoeg/ekspert-vurderer-yngre-piger-i-herning-kan-vaere-i-fare

 

https://www.bt.dk/krimi/ung-kvinde-forsoegt-bortfoert-natten-til-soendag-politiet-mangler-gennembrud-i-sagen

 

https://www.dr.dk/nyheder/indland/kidnapningsforsoeg-i-herning-jeg-skal-i-hvert-fald-ikke-gaa-alene-i-moerket

 

Læs mere om Herning her:

https://denkorteavis.dk/2023/de-skiftedes-til-at-voldtage-hende-nu-er-to-udenlandske-maend-idoemt-faengselsstraffe-og-udvisning-for-bestandig/

Source link