Den Korte Avis | Korsørsagen. Et vidne fortæller: ”Jeg så en mand bære noget tungt ud af en lys bil ved Regnemarks Bakker dagen efter, at Marie Meng var forsvundet.”

Den Korte Avis | Korsørsagen. Et vidne fortæller: ”Jeg så en mand bære noget tungt ud af en lys bil ved Regnemarks Bakker dagen efter, at Marie Meng var forsvundet.”


Det nøgne lig af Emilie Meng blev den 24. december 2016 fundet ved Regnemarks Bakker 186 dage efter, at hun natten til søndag den 10. juli forsvandt efter en bytur i Slagelse.

 

Under onsdagens retsmøde ved nævningetinget ved Retten i Næstved fortæller et vidne, hvad hun havde observeret ved Regnemarkens Bakker samme dag, som Emilie Meng forsvandt.

 

Vidnet, der har natarbejde på et plejehjem i Roskilde, var på vej hjem, da hun så en hvid bil, der holdt ved Regnemarkens Bakker med bagsmækken åben.

 

”Der står en mand med noget tungt i armene, altså noget stort,” fortæller hun ifølge TV 2’s liveblog.

 

”Det så meget forkert ud”

På et spørgsmål fra anklageren om mandens alder, svarer hun, at hun ville bedømme ham til at være mellem 30 og 35 år gammel.

 

Den tiltalte i sagen er 33 år gammel.

 

Anklageren spørger vidnet, om hun kan forklare, hvad det var, manden stod med.

 

”Det var ikke en kasse. Det var noget mørkt. Det var ligesom om, at det var meget stort, det var en stor ting,” forklarer vidnet.

 

Hun fortæller, at det var pakket ind, og at der var noget ”bugtning” i den.

 

”Det så meget forkert ud,” siger hun.

 

Anklageren spørger, om hun gjorde sig nogen tanker om, hvad det kunne være.

 

”Et menneske,” siger hun, men holder så ifølge TV 2’s liveblog inde.

 

”Nej, jeg tør ikke svare på det,” fortsætter hun.

 

Men det så i hvert fald helt forkert ud, understreger hun gang på gang under vidneafhøringen.

 

Først da politiet begyndte at efterlyse en hvid bil

Hun var kørt langsomt forbi bilen. Hun kunne ikke præcist huske hvorfor, men mener, at der kørte en traktor foran hende.

 

Men hun havde bidt mærke i nummerpladen og havde gentaget den for sig selv hele vejen hjem, men nåede aldrig at få nummeret skrevet ned, da hun blev forstyrret af en af sin mands bekendte, der kom for at hente ham til en fisketur.

 

Hun var derefter gået i seng, forklarer hun, men ringede til sin mor mandag morgen og fortalte om det mærkelige, hun havde set.

 

Nummerpladen kunne hun ikke mere huske udover to forskellige sæt bogstaver, som hun heller ikke var sikker på.

 

På anklagerens spørgsmål om, hvorvidt hun var sikker på, at det var om søndagen, hun så manden med den tunge pakke, svarede hun, at hvis det havde været om mandagen, ville hendes mand have været på arbejde, når hun stod op.

 

 

Først da politiet i 2017 begyndte at efterlyse en hvid bil, kom hun i tanker om, hvad hun havde set, og kontaktede derpå politiet.

 

”Det ville virke fuldkommen åndssvagt”

Den 33-årige tiltaltes forsvarer, Karina Skou, spørger vidnet om, hvorfor hun ikke gik til politiet, når hun troede, at det måske kunne være et menneske, manden stod med i armene?

 

”Fordi det ville virke fuldstændig åndssvagt”, lyder svaret, hvorefter forsvareren spørger vidner om hun var i tvivl.

 

Det svarer vidnet bekræftende på.

 

I et forsøg på at på at få vidnet til at genopfriske hukommelsen vedrørende nummerpladen har politiet brugt alternative metoder, og har haft vidnet i hypnose.

 

Men det gav intet resultat.

 

Den hvide bil

I lighed med tirsdagens retsmøde var også den hvide bil, der på tidspunktet for Emilie Mengs forsvinden var videofilmet ved Korsør station, på programmet under onsdagens retsmøde.

 

Det er vigtigt for politiets bevisførelse at kunne påvise, at bilen var samme mærke og type som den bil, den tiltalte ejede, da Emile Meng forsvandt.

 

Problemet er, at bilen ikke er blevet set af vidner, men optaget på video gennem glasdøre af et kamera inde i stationsbygningen, medens bilen kørte forbi.

 

Derfor er optagelsen dels er meget sløret og dels meget kort.

 

Politiet har haft en række eksterne eksperter til at se på videoen med henblik på at klarlagt bilens mærke og type.

 

Blandt dem den britiske ekspert Matthew Cass.

 

Samme bil, som den tiltalte ejede

Han havde fået tilsendt videooptagelser af seks forskellige bilmærker og i farnuancer hvid, mellemtonet og mørk.

 

De var blevet filmet ved Korsør station fra samme kamera og under samme lysforhold, som bilen, der optrådte på videoen den morgen, Emile Meng forsvandt.

 

Matthew Cass skulle så ud fra optagelserne af de seks forskellige bilmærker vurdere, hvilken af dem, der havde størst lighed med den bil, der blev videofilmet, da Emilie Meng forsvandt.

 

Matthew Cass var ikke stand til ud fra originaloptagelsen fra Emilie Mengs forsvinden i stand til at vurdere bilens mærke.

 

Til gengæld var han i stand til ved sammenligning at udelukke et stort antal af de seks køretøjer, og stod tilbage med ét køretøj, der passede bedst til den bil, der blev videofilmet den morgen Emilie Meng forsvandt:

 

Nemlig en lys- til mellemtonet Hyundai i30 fra mellem 2011 og 2016.

 

”Jeg ville blive meget forbavset, hvis det ikke var den,” sagde Matthew Cass i retten.

 

Det var den samme bil, som politiet efterfølgende efterlyste.

 

Og den samme biltype, som den tiltalte ejede, da Emilie Meng forsvandt.

 

Denne artikel er primært baseret på TV 2’s liveblog, som du kan se her:

https://nyheder.tv2.dk/live/krimi/2024-05-29-dag-7-i-kirkerup-sagen

Source link