Den Korte Avis | Korsørsagen: Detaljerne ved befrielsen af den 13-årig pige fra Kirkerup var af en sådan karakter, at afhøringen af to politibetjente ikke måtte refereres

Den Korte Avis | Korsørsagen: Detaljerne ved befrielsen af den 13-årig pige fra Kirkerup var af en sådan karakter, at afhøringen af to politibetjente ikke måtte refereres


Pressen blev ikke udelukket fra retssal 6 ved Retten i Næstved, da de to politibetjente, der befriede den 13-årige bortførte pige fra Kirkerup, afgav vidneforklaring.

 

Men der var referatforbud.

 

Det skyldes hensynet til den 13-årige pige på grund af den tilstand, hun befandt sig i, da de to politibetjente trængte ind i tiltaltes hus og befriede hende.

 

Og anholdt den 33-årige tiltalte, også kendt som ”Korsørmanden”.

 

Udover at være tiltalt for at have påkørt og bortført den 13-årige pige, medens hun passede sin avisrute, er han også tiltalt for grov vold mod hende, for at have voldtaget hende og for at have forsøgt at dræbe hende.

 

Han er ligeledes tiltalt for at have bortført, voldtaget og dræbt den 18-årige Emilie Meng, samt for at have truet en 15-årig pige med kniv i et forsøg på at kidnappe hende med henblik på voldtægt.

 

Det eneste han erkender, er påkørslen og bortførelsen af den 13-årige pige.

 

Alle de øvrige opridsede tiltalepunkter benægter han. Både hvad angår Emilie Meng og den 15-årige pige.

 

Han kender dem ikke og har aldrig haft noget med dem at gøre, hævder han.

 

Den 13-åriges vidneforklaring bag lukkede døre

Under tirsdagens retsmøde, der er det tredje i sagen, som behandles ved et nævningeting, blev den 13-årige piges forklaring via video afspillet for de seks nævninge og tre dommere.

 

Af hensyn til pigen foregik denne del af retssagen bag lukkede døre. Hun har krav på den beskyttelse, fremførte hendes bistandsadvokat.

 

Ud over den 13-årige piges forklaring via video og afhøringen af de to politibetjente, der befriede den 13-årge, afgav yderligere kun et vidne forklaring under dagens retsmøde.

 

Det var broderen til pigens stedfar.

 

Under den eftersøgning familien satte i gang, da de ikke havde hørt fra den 13-årige pige, var det ham, der fandt hendes cykel og hendes taske.

 

”Så kan jeg godt regne ud, at et eller andet ikke er, som det skal være,” sagde han ifølge TV 2’s liveblok og oplyste, at politiet var hurtigt fremme.

 

Erstatningskrav: Næsten 600.000 kroner

Erstatningskravene hober sig nu op mod den 33-årige tiltalte.

 

Under retsmødet den 15. maj fremsatte familien Mengs bistandsadvokat et erstatningskrav på 934.503 kroner.

 

Under denne tirsdags retsmøde fremsatte den 13-årige piges bistandsadvokat et erstatningskrav på 595.416 kroner.

 

Formentlig venter der endnu et erstatningskrav.

 

Nemlig fra den 15-årige pige, den 33-årige er tiltalt for at have overfaldet og forsøgt at bortføre med henblik på voldtægt.

 

Forsvarsadvokaten protesterer mod DNA-bevis

Inden dagens retsmøde gik i gang, havde tiltaltes forsvarer, Karina Skou, en række indvendinger vedrørende brugen af DNA.

 

Hun mente, at der var en række problemstillinger omkring de DNA-undersøgelser, som den kendte den kendte professor Eske Willerslev havde foretaget.

 

Karina Skou mente således ikke, at professorens undersøgelser er godkendt til brug i retssager, og derfor kan de ikke bruges, påpegede hun og protesterede ligeledes mod, at professor Eske Villerslev skal føres som vidne.

 

Retten tog hendes indvendinger til efterretning.

 

Så vidt vides er DNA indtil videre det mest konkrete, anklagemyndigheden har i Emilie Meng-sagen mod den 33-årige tiltalte.

 

Denne reportage er blandt andet baseret på TV 2’s liveblok fra retsmødet:

https://nyheder.tv2.dk/live/krimi/2024-05-21-dag-3-i-kirkerup-sagen

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2024/emilie-meng-sagen-tiltalte-saa-haardt-porno-og-havde-fantasier-om-kidnapning-af-unge-piger-lave-liste-over-unge-kvinder/

 

https://denkorteavis.dk/2024/nu-er-sagen-om-drabet-paa-emile-meng-og-bortfoerelsen-og-voldtaegten-af-en-13-aarig-pige-startet-tiltalte-naegter-sig-skyldig-i-det-meste/

Source link