Den Korte Avis | Kirkerupsagen: Den 33-årige Philip Patrich West kendt skyldig i samtlige forhold – herunder voldtægt og drab på Emilie Meng og sexmishandling af 13-årig pige

Den Korte Avis | Kirkerupsagen: Den 33-årige Philip Patrich West kendt skyldig i samtlige forhold – herunder voldtægt og drab på Emilie Meng og sexmishandling af 13-årig pige


Den 33-årige tidligere marketingschef, Philip Patrich West, fremstår som en pæn og nydelig mand og enhver svigermors drøm.

 

Men skindet kan som bekendt bedrage.

 

Den pæne marketingschef er i dag ved et nævneting ved Retten i Næstved blevet kendt skyldig i en lang række afskyvækkende forbrydelser, herunder drab.

 

De otte nævninge og de tre juridiske dommere var enige om at finde Philip Patrich West skyldig i:

 

Drabet i juli 2016 på den 17-årige Emilie Meng i juli 2016 i Korsør, som han bortførte og voldtog under særligt skærpende omstændigheder samt for usømmelig omgang med hendes lig.

 

Han er endvidere fundet skyldig i vold og trusler samt forsøg på langvarig frihedsberøvelse og voldtægt under særligt skærpende omstændigheder af en 15-årig efterskoleelev i november 2022 i Sorø.

 

Han er desuden fundet skyldig i vold, herunder grov vold, langvarig frihedsberøvelse, forsøg på manddrab, voldtægt under særligt skærpende omstændigheder, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse af en 13-årig pige i Kirkerup i april 2023

 

Videre er han fundet skyldig i overtrædelse af knivloven samt fundet skyldig i besiddelse af pornografisk materiale af børn under 18 år.

 

Nægter sig skyldig i det meste

Under de 16 retsmøder med indkaldelse af 36 vidner har han konsekvent nægtet sig skyldig i både bortførelse, voldtægt og drab på Emilie Meng.

 

Ligeledes har han nægtet sig skyldig i overfaldet på den 15-årige efterskoleelev fra Sorø.

 

Til gengæld har han erkendt en del af forholdene i sagen om den 13-årige pige, men han nægter at have påkørt hende med vilje for at bortføre hende.

 

Desuden nægter han at have voldtaget hende samt at have haft planer om at dræbe hende.

 

Anklageren kræver fængsel på livstid

Efter at skyldsspørgsmålet er afgjort skal retten nu tage stilling til straffen og straffens omfang.

 

Her har anklager Thea Høst krævet fængsel på livstid.

 

Hun begrunder det med, at fængsel på livstid er den strengeste straf.

 

En livstidsfange kan tidligst blive prøveløsladt efter 12 år.

 

Forvaringsdømte, der er kendt skyldige i forbrydelser, der kan give op til livstid, kan efter 10 år få vurderet, om de er berettigede til prøveløsladelse.

Retten forventes i eftermiddag at tage stilling til straffens omfang.

Du kan læse rettens domsudskrift her:

https://domstol.dk/naestved/aktuelt/2024/6/33-aarig-mand-fundet-skyldig-i-manddrab-voldtaegt-mv/

Source link