Den Korte Avis | Islamisk grafifiti på kirke

Den Korte Avis | Islamisk grafifiti på kirke


Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog ,  Medlem af Forum og Islamforskere

 

I Wien ligger Antonskirken I bydelen Favoriten, og dens mure er blevet vandaliseret af  islamistisk graffiti  som ”Frygt Allah”, ”Islam vil sejre med eller uden dig” og ”Religion over det verdslige liv”.

 

Tolerant eller naiv
Præst Matthias Felber vender den anden kind til:
”Det kan meget vel være, at folk netop udvælger den slags mure til deres budskaber, fordi de ellers ikke bliver hørt eller set,” siger Matthias Felber til den østrigske tv-kanal ORF.

 

Andre medarbejdere i kirken har sagt til det østrigske magasin Profil, at de er glade for, at unge i det hele taget har en tro, som de giver udtryk for.

 

Regler for kommunikation

En ting er at få sit budskab ud. Det kan enhver gøre på de sociale medier, ved en lovlig demonstration eller ved heldig optagelse i andres medier. Noget andet er om folk forstår ens budskab, altså  fatter dets indhold. Noget helt tredje er om modtageren er enig. Desværre har også mange i Woke-bevægelsen svært ved at fatte disse banale trin i kommunikation, og føler sig “ikke hørt”, når de fleste i den danske befolkning er uenige med deres tolkninger. Udannede og udemokratiske metoder som  hærværk og råbe-kor er umoden og uforskammet opførsel.

 

Allah er større i kirken

Antonskirken blev åbnet i år 1902. Dengang levede der 100.000 kristne i Wiens bydel Favoriten, men i dag har området cirka 220.000 borgere, hvoraf de fleste har indvandrerbaggrund, og nu udgør de kristne et mindretal på cirka 45.000 personer.

 

Der var også en agressiv  islamistisk episode for fire år siden, hvor omkring 50 unge muslimer stormede bygningen, mens de råbte ”Alluha Akbar”. Efter stormen på kirken valgte andre muslimer i området at danne en menneskekæde omkring kirken, for på den måde at vise deres solidaritet med de kristne.

 

Den bløde islamisering

Jeg hørte for nogle år siden under et besøg i Hamad bin Khalifa Civilisation Center i Rovsinggade København – en den største sunni moske i DK –  med fitness center, ungdomsklub  osv. Moskeen aspirerer til at blive Nordens al Hambra, forstået som et ledende center for islamisk indflydelse på samfundslivet i de nordiske lande. Det er en  islamiseringens bløde veje: tilbyd de unge mænd gratis klubfaciliteter i moskeerne, gerne noget der understøtter en kampklar krop.

 

Islam er menneskeskabt

 

Michael Jalving analyserede i 2008 :

“Islam er ingen naturkatastrofe, men skabt af mennesker, og modstanden må derfor også komme fra mennesker. Henryk Broder *er et af disse eksemplariske væsener, en modstandslomme på to ben, med to arme og ét tastatur, og han fortæller os, at islam dybest set bunder i ære, krænket mandsære. Dvs. i en særlig ethos, der sætter sig igennem som islamisk machismo. Når islam beskrives som en trussel, må man således præcisere, at islam egentlig ikke udgør en trussel som religion – jeg havde nær sagt: Havde islam dog bare været en religion…
Næ, problemet er, at islam er meget mere end en religion. Islam er et fundament for især unge mænds identitet. Islam bliver i mødet med den brogede virkelighed til noget eksistentielt maskulint, ja, til en mandlig livspolitik, og det er som sådan, at den brænder biler af i byerne, begår “æresdrab” (som om der er noget som helst ærefuldt ved at slå sin søster ihjel), forsvarer hensynsløs klanadfærd eller kræver særrettigheder og beskyttelse mod “blasfemi” og “religionskrænkelse” @font-face {font-family:”Cambria Math”; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”,serif; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;}p {mso-style-unhide:no; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”,serif; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;}span.apple-converted-space {mso-style-name:apple-converted-space; mso-style-unhide:no;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}”.                                                                                   Men Allahs svende i Wien holder sig ikke tilbage. Muslimer og ikke-muslimer er ikke  og skal ikke være ligeværdige i islamisk optik.

* en polsk-tysk politisk journalist og forfatter.

 

kilder:

Heidi Dachs: Kritik: Østrigere lukker øjnene for islamisk graffiti på kirke.13.06.24  Kristeligt Dagblad.

Michael Jalving : Ærens Mark  29.09. 2008

Source link