Den Korte Avis | Indlæg fra læserne: Vi er i Danmark! # Orbán nedgøres uanstændigt

Den Korte Avis | Indlæg fra læserne: Vi er i Danmark! # Orbán nedgøres uanstændigt


Vi er i Danmark !

Af Lone Eriksen

Har netop hørt i nyhederne, at der er bevilget 1 mill. kroner til et forskningsprojekt, der skal beskytte diverse undervandskabler og – gasrør i danske farvande med blandt andet undervandsdroner, mod sabotage og udspionering (fra Rusland). I går var nyheden, at en dansk forsker nu er bevilget 6,9 millioner til at undersøge hvordan og hvorfor og på hvilken måde, der bliver klappet af publikum ved diverse koncerter. Er der en voksen tilstede ?

 


 

Orbán nedgøres uanstændigt

 

Af Visti Christensen


En samlet presse og danske politikere er fælles om at beskylde Ungarns præsident Victor Orbán for at være den største skurk, og modstander af alt, hvad EU-eliten dikterer som værende det eneste rigtige. Selv nu, hvor han et halvt år frem er EU’s formand, skal han udskældes, kanøfles og mistænkeliggøres.

Ensidighed
I modsætning til andre halvårlige ’formænd’ for EU, vil Orbán ikke at rejse rundt og reklamere for de tåbeligheder, EU begår. Det er utilgiveligt, og at han tillader sig at tage til Moskva uden at EU har givet ham lov dertil, er skrækkeligt. Men tænk, om han personligt kunne drive en kile ind i Putins hjerne?

Manipulation
Både i ord og billeder forsøges Orbán gjort til en person, man ikke kan stole på, og hvis inderste ønske er at bremse EU’s paradisfremtid. Hans første formandsrejse gik til Ukraine, og på et billede af ham og præsident Zelenskyj, ser man denne række hånden frem, mens Orbán kun kikker til siden. Nedenunder skrives hånende: ”Orbán besøger Kyiv med ønske om våbenhvile, men det er der ingen udsigt til!”

Fordømmelse
Besøget fortsætter Orbáns kurs, der lægger sig op ad Kremls, udtaler en professor. Det er første gang, Orbán besøger Ukraine, og han har hele tiden været modstander af Vestens militære og økonomiske støtte. ”Så det er uklart, hvilken kasket han har på,” skriver den unge, håbefulde journalist Morten Top. Men sandheden er, at Orbán vil have Ukraine til at overveje at indgå våbenhvile med Rusland.

Fredsmission
Efter at være landet i Moskva skriver Orbán på X, at fredsmissionen fortsætter, og at han på sit andet stop vil mødes med Putin. Noget, ingen andre tør. I Ukraine kan forholdene ikke blive værre end de er.  Så Orbáns håb må vel være at løsne Putin en smule op. Ukraine har indtil nu afvist enhver forhandling med russerne. Men ved et nyligt afholdt fredstopmøde i Schweitz, uden russisk deltagelse, nåede man den hensigt at ville afholde et nyt møde. Initiativet kom fra Ukraine, men Orbán deltog ikke personligt.

Våbenhvile
En sådan venter nok ikke lige om hjørnet. Men forsøg skal gøres, med Orbán i spidsen for. En talsmand for Ungarns Regering har udtalt, at man godt vil presse Ukraine til fredsforhandling. Men, fortsætter en kommentatorer, det er svært at afgøre, om Orbán vil optræde som premierminister eller EU-formand.

Højrenationalister
Før formandskabet besøgte Orbán Italiens leder, Meloni, der deler de skrækkelige højrenationalistiske holdninger, udtaler Europa-analytikerThomas Lauritzen, der også er forarget over, at Orbán kopierer Trump og siger: ”Make Europe Great Again!” Ufatteligt mange har behov for at udtale, at Orbán ikke kan undgå at lave ballade. Både som fan af Trump, og fordi han er på talefod med Meloni, Wilders, Østrigs Frihedsparti og le Pen. Og fordi han siger, at en politisk forandring i Europa er begyndt, og at europæerne ønsker fred, orden og udvikling, og ikke krig, indvandring og stagnation fra Bruxelles.

Source link