Det var især Iran, der lagde pres på udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) med krav om en Koranlov i Danmark.
Som bekendt bøjede Løkke nakken for kravet med den argumentation, at Danmark må tilpasse sig en ny global verdensorden.
Denne nye globale verdensorden, som Danmark ifølge Løkke skal tilpasse sig, er netop endnu engang blevet demonstreret i Iran.
Her er de to kvindelige journalister, der bragte nyheden om Mahsa Asmins død i moralpolitiets varetægt, nu blevet idømt henholdsvis 13 og 12 års fængsel.
Officielt for at have ”samarbejdet” med den amerikanske regering og for at have konspireret mod Den Islamiske Republik Iran.
Internationalt hædret for deres journalistik
Der er tale om de to internationalt hædrede journalister, den 34-årige Niloufar Hamedi og den 36-årige Elahed Mohammadi.
Den 3. maj i år modtog de således FN’s pris for pressefrihed ”for deres engagement for sandhed og ansvarlighed.”
De kunne ikke selv være til stede ved prisoverrækkelsen, da de var varetægtsfængslet.
Anholdelsen skete umiddelbart efter, at de havde skrevet om den 22-årige kurdiske kvinde, Hahsa Aminis, død i moralpolitiets varetægt den 16. september 2022.
Varetægtsfængslingen havde dog intet med deres reportager om den unge kurdiske kvindes død, men drejede sig om deres samarbejde med USA, forsikrede de iranske myndigheder.
Dømt for samarbejde med den amerikanske regering
Efter over et års varetægtsfængsling, har Teherans Revolutionære Domstol nu afsagt dommen over de to journalister.
Det skete i søndags, hvor de hver især blev idømt henholdsvis 13 og 12 års fængsel i en såkaldt foreløbig dom.
Den 31-årige Niloufar Hamedi foreløbige dom lyder på syv års fængsel for ”samarbejde med den fjendtlige regering i USA.”
For samme forseelse blev den 36-årige Elahed Mohammadi idømt seks års fængsel.
Desuden fik de oveni hver fem års fængsel for ”samarbejde om at begå forbrydelser mod landets sikkerhed”, samt ligeledes hver et års fængsel for ”propaganda mod Den Islamiske Republik Iran”.
Som en del af dommen fik Niloufar Hamedi desuden forbud mod deltagelse i politiske partier og bevægelser, ligesom hun også fik forbud mod at være aktiv på sociale medier og ligeledes forbud mod at arbejde som journalist.
Strafniveauet er som nævnt foreløbigt og skal endeligt konfirmeres af en højere retsinstans.
Ifølge den arabiske TV-station Al Jazeera, der henviser til rettens hjemmeside, skal de to dømte journalister dog kun afsone den højeste staf, altså på henholdsvis syv og seks års fængsel, hvis den højere retsinstans stadfæster dommene.
Deres journalistik fik iranerne på gaden på gaden
Den unge kurdiske kvinde, 22-årige Mahsa Aminis, blev anholdt af moralpolitiet under et besøg i Teheran den 13. september 2022 med den begrundelse, at hendes tørklæde sad så løst, at man kunne se noget af hendes hår.
Under anholdelsen var hun sammen med sin bror, som protesterede, men blev beroliget med, at hun blot skulle modtage belæring og ville blive løsladt efter et par timers forløb.
Hun blev dog aldrig løsladt.
Den 16. september døde hun i en respirator på Kesra Hospitalet i Teheran.
Ifølge moralpolitiet, fordi hun var faldet om, medens hun sammen med andre kvinder ventede på at blive ”belært.”
Det er der ingen, der tror på, ligesom der heller ikke er nogen, der tror på den officielle obduktionsrapport, som fastslår, at 22-årige Masha Amini døde som følge af en underliggende sygdom efter et kirurgisk indgreb, da hun var otte år gammel.
Medens hendes forældre var hos hende på hospitalet, fortalte vidner dem, at moralpolitiet havde banket hende med knipler og knaldet hendes hoved ind i en væg.
Niloufar Hamedi og Elah Mohammadi skrev om det, og så brød helvede løs.
Iranerne gik på gaden og kvinderne smed tørklædet
I flere måneder strømmede hundredtusinder af iranere på gaden overalt i landet, hvor kvinder støttet af mænd smed tørklædet under kampråbet: Kvinder, Liv, Frihed!
Myndighederne slog hårdt ned på de demonstrerende og angreb dem med affyring af gummikugler og tæskede dem med knipler
Ifølge Iran Human Rights blev over fem hundrede demonstranter dræbt og flere end ti tusinde anholdt.
Mindst syv personer med tilknytning til demonstrationernes planlægning blev efterfølgende hængt.
Ifølge CNN var der ligeledes troværdige beskyldninger mod det iranske styre om blandt andet kidnapninger, seksuel vold og pengeafpresning af familierne til de døde. De måtte betale i dyre domme for at få ligene af deres pårørende udleveret.
Skammeligt
Det er skammeligt at måtte erkende, at det blandt andet er dette bøddelregime, der via underforståede trusler har fået den danske regering til at bøje nakken og forsøge at gennemføre en Koranlov.
En Koranlov, der i bund og grund er et anarkistisk angreb på den danske ytringsfrihed.
Danmark må tilpasse sig en ny global virkelighed, og derfor er det nødvendigt med denne lov, lyder det fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).
Problemet er blot, at Løkke Rasmussens nye globale virkelighed, som han vil have, at Danmark skal tilpasse sig, udelukkende består af slyngelregimer i muslimske taberlande.
Husk lige på, at det kun er dem, og ikke civiliserede lande, der har krævet, at Danmark gennemfører en Koranlov.
Som udenrigsminister er Lars Løkke Rasmussen af samme grund en farlig mand for Danmark og det danske frisind, og der er kun ét svar til ham og Iran og andre muslimske slyngelstater:
Et nej til Koranloven.
Kilder til denne artikel:
https://www.nytimes.com/2023/09/16/world/middleeast/mahsa-amini-iran-protests-hijab-profile.htm
https://edition.cnn.com/interactive/2022/11/middleeast/iran-protests-sexual-assault/index.html