Den Korte Avis | I nat rullede israelske tanks over grænsen til Gaza – Israel har fået nok: Nu kommer det store opgør med en landoffensiv

Den Korte Avis | I nat rullede israelske tanks over grænsen til Gaza – Israel har fået nok: Nu kommer det store opgør med en landoffensiv


Israelske tanks rullede i nat over grænsen til det nordlige Gaza. Det skriver flere medier og DailyMail bringer en video, der kan ses længere nede.

 

Det israelske militær gennemførte en række razziaer rettet mod Hamas.

 

En forberedelse til krigens næste fase, skriver det israelske militær, IDF.

 

En formulering, der bliver set som, at landoffensiven er nært forestående.

 

Torsdag morgen var israelerne igen ude af Gaza.

 

Men landoffensiven kommer, sagde Israels premierminister Nethanyahu i en tale i går.

 

“Vi har allerede dræbt i tusindvis af terrorister” , sagde han.

 

Det er Israels mål helt at nedkæmpe den islamiske terrororganisation Hamas ligesom det skete med Islamisk Stat.

 

Et overvældende flertal af israelerne forventer, at det sker.

 

Der er et meget stærkt krav om at tilintetgøre Hamas efter den morderiske og barbariske massakre den 7. oktober på 1400 israelere.

 

De blev ikke ‘bare’ slået ihjel.

 

De blev tortureret på det grusomste. Det fremgår af videoer forevist journalister fra en række lande, inclusive Danmark.

 

Videoerne stammer kameraer, som Hamas-terroristerne havde på kroppen under angrebet.

 

Hamas har selv delt videoerne, skriver flere medier.

 

Mænd fik øjnene stukket ud, kvinder fik brysterne skåret af, børn blev halshugget eller brændt levende.

 

Mænd og kvinder sprættet op, foster hevet ud af gravid og derefter halshugget inden turen kom til den vordende mor.

 

En terrorist forsøger at halshugge en bevidstløs mand med en spade.

 

Den sadistiske tortur ramte ikke kun jøder men også for eksempel thailandske landarbejdere, der blev bundet sammen og brændt levende.

 

Retsmedicinere, der har identificeret ligene, beskriver noget af det samme som det, journalister har set på videoer.

 

“Vi har aldrig set noget så grusomt, har flere af retsmedicinerne sagt til medierne.

 

Det er de værste overgreb mod jøder siden Hitler under Anden Verdenskrig.

 

Imens fortsætter Hamas angreb med missiler ind over Israel. Og den islamiske libanesiske bevægelse Hizbollah angriber stadig stærkere det nordlige Israel.

 

Deres mål er Israels udslettelse.

 

Derfor ser Israel sandsynligvis ingen vej uden om at gå til modangreb.

 

Det store opgør kan komme nu

De ekstreme islamistiske bevægelser Hamas og Hizbollah angriber Israel. Deres endemål er at knuse Israel og etablere et muslimsk herredømme (kalifat) i de områder, der i dag er Israel.

 

Dette er ikke bare en strid om magt og territorium. Det er en kæmpemæssig kulturkamp.

 

Israels muslimske fjender vil have udslettet den jødiske stat og have den erstattet af en islamisk stat, hvor Allahs ord i Koranen er lov. Man er parate til at anvende brutal magt for at nå dette mål.

 

Ved tidligere lejligheder er Israel veget tilbage for at tage det store opgør med de islamiske kræfter for at bevare nogenlunde fredelige forhold i regionen.

 

Men trykket fra islamisterne bliver stadigt stærkere. Kultur- og værdisammenstødet bliver stadigt voldsommere.

 

Hamas og Hizbollah skærper deres indbyrdes konkurrence om, hvem der kan blive den stærkeste magtfaktor i kampen mod Israel.

 

Det giver sig uhyggelige udslag. For eksempel i Hamas’ overfald på uskyldige jøder, der deltog i en festival. De glade feststemte mennesker blev mødt med voldtægter og mord.

 

Nu har Israel fået nok.  Man arbejder målrettet på at etablere en militær styrke, der kan ramme både Hamas og Hizbollah hårdt. Så hårdt, at det kan svække Hamas og Hizbollah mere varigt.

 

Den tid er forbi, hvor USA, Israel og Vesten generelt kan bilde sig selv ind, at man kan ‘købe sig’ til fred ved at give Israels fjender flere indrømmelser.

 

Situationen understreger, at nok skal man bestræbe sig på konstruktive og fredelige løsninger. Men hvis det skal batte noget, må det stå klart, at Israel og dets venner har viljen til at bruge den nødvendige magt kombineret med den nødvendige udholdenhed.

 

Alt tyder på, at USA giver rygdækning til en hårdere israelsk kurs. Sandsynligvis fordi den seneste tids modbydelige erfaringer har ledt den fælles konklusion, at en stærk israelsk militærmagt bakket op af USA er forudsætningen for at forhindre, at Hamas og Hizbollah bare bliver ved med at forsøge sig.

 

Israel og USA skal signalere til islamisterne, at man ønsker fredelige løsninger. Men samtidig skal det stå klart, at man er parat til at bruge den magt, der skal til for at forhindre nye voldsorgier som det, der ramte de uskyldige unge, der bare ville nyde glæden ved en festival.

 

Alt tyder nu på, at Hamas og Hizbollah vil blive mødt af et meget kampberedt Israel, der ikke har tænkt sig at hoppe på diverse propagandistiske manøvrer, der skal skabe indtryk af, at Hamas og Hizbollah vil skabe fred … hvis det ikke lige var for Israel.

 

Oven i de brutale og blodige angreb på fredelige mennesker har israelerne måttet stå model til belærende attituder fra visse vestlige kredse. For eksempel FN’s generalsekretær Antonio Gutteres, der mente, at israelerne selv havde fremprovokeret en gengældelse fra palæstinenserne.

 

Man måtte forstå på FN-generalsekretæren, at blodbadet på uskyldige festivaldeltagere var en forudsigelig og forståelig reaktion på Israels undertrykkelse af palæstinenserne.

 

Den seneste tids begivenheder har ændret Israel. Det er blevet et land med færre illusioner, med større kampberedthed – og med større bevidsthed om, at man skal være parat til en ubarmhjertig guerillakrig i huse, i gader og i tunneller.

 

Israelerne har i denne situation oplevet en voldsom bestialitet, der er kommet ud til offentligheden via soldaters kropskameraer. Palæstinensere bruger disse forfærdende optagelser til at håne og ydmyge uskyldige israelere.

 

Alt dette er ved at skabe en kultur- og bevidsthedsændring i Israel, som griber tilbage til det oprindelige fundament for den israelske stat. En kampberedthed.

 

Denne udvikling er er i høj grad fremkaldt af de svage politikere – både på nationalt og internationalt plan – der har været meget optaget af at svække Israels forsvarsevne.

 

Det har fået Israels fjender til at øjne nye muligheder. Og dem prøver de nu af al magt at udnytte. Men resultatet vil ikke blive, at Israel giver efter.

 

Resultatet vil blive, at Israel kæmper hårdere end nogen sinde sammen med de allierede, der vil kæmpe på Israels side i stedet for at levere billige belæringer.

 

Source link