Den Korte Avis | Han optrådte som offer i DR TV: Efterlyst syrer stak af fra politiet – har nu søgt asyl i Tyskland

Den Korte Avis | Han optrådte som offer i DR TV: Efterlyst syrer stak af fra politiet – har nu søgt asyl i Tyskland


Under en politiaktion i april sidste år stak den 16-årige syrer Farhad Tober af fra politiet og forsvandt ind i en skov.

 

Siden har ingen hverken set eller hørt fra ham på trods af, at han flere gange har været offentligt efterlyst, ligesom der har været søgt efter ham med politihunde i det område, hvor han forsvandt.

 

Nu viser det sig, at han sandsynligvis har søgt asyl i Tyskland.

 

Det skriver Sydøstjyllands Politi en pressemeddelelse.

 

Den 8. oktober om aftenen fik Sydøstjyllands Politi således en henvendelse fra Udlændingestyrelsen, som via oplysninger fra de tyske migrationsmyndigheder om en person, som har søgt asyl i Tyskland, mente, at der kunne være tale om den efterlyste Farhad Tober.

 

På den baggrund søgte Sydøstjyllands Politi straks via det internationale politisamarbejde yderligere oplysninger i forsøget på at få den pågældende person identificeret.

Foto fra asylansøgningen i Tyskland: Det kan være ham

De tyske myndigheder bekræftede den 11. oktober 2023, at den omtalte person havde søgt asyl i Tyskland den 7. juli 2023, samt at han den 30. august 2023 blev tilknyttet et asylcenter.

 

Her mødte han dog aldrig op.

 

I forbindelse med asylansøgningen i Tyskland blev der optaget foto af ansøgeren, og det foto er blevet videresendt til Sydøstjyllands Politi,

 

Her siger chefpolitiinspektør Brian Fussing, at Sydøstjyllands Politi på grundlag af fotoet straks fik en stærk formodning om, at der er tale om Farhad Tober.

 

”Både på grund af et særligt kendetegn, men også sammenholdt med de øvrige personlige oplysninger fra asylprocessen,” siger Brian Fussing og fortsætter:

 

”Oplysningerne om, at Farhad skulle have opholdt sig i Tyskland stemmer også overens med indikationer, som Sydøstjyllands Politis efterforskning tidligere har frembragt, men som desværre ikke har været præcise nok til, at vi i samarbejde med tyske myndigheder har kunnet endeligt verificere dem”.

 

Sydøstjyllands Politi har torsdag orienteret Farhads mor og hendes advokat om udviklingen og vist hende billedet fra asylsagen.

Hun mener, at det godt kunne være Farhad på billedet.

 

Nu efterlyses han på ny

Som følge af den nye udvikling i sagen har Sydøstjyllands Politi besluttet at efterlyse Farhad Tober på ny.

 

”Vi ved nu, at Farhad har opholdt sig i Tyskland, men kender ikke endnu den tidsmæssige udstrækning af opholdet, eller om det har været permanent eller afbrudt af ophold i for eksempel Danmark,” siger chefpolitiinspektør Brian Fussing, og kommer med følgende opfordring:

 

“Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet på vej. Har du set Farhad i for eksempel København eller andre steder, måske ’mødt’ ham online? Ring 114 og lad os vurdere, om det kan bringe os videre i forhold til, hvor Farhad nu opholder sig, og så vi kan fastslå, at han har det godt.”

Fotoet af Farhad med moustache stammer fra asylsagen i Tyskland.

Artiklen fortsætter under fotoet …

Foto højere oppe er fra de efterlysninger, Sydøstjyllands Politi har bragt i offenligheden,

 

Han beskrives forsat som cirka 170 cm høj, og han vejer formentligt omkring 65 kilo. Farhad er spinkel af bygning og har sort hår.

 

Føler sig forfulgt af politiet

I en noget enøjet såkaldt DR Dokumentar, ”Forfulgt af politiet”, hævder Farhad Tobers syriske familie, at den føler sig forfulgt og chikaneret af Sydøstjyllands Politi.

 

Ligeledes hævder familien i Dokumentaren, at politiet ikke har efterforsket Farhad Tobers forsvinden som alle i andre eftersøgningssager, men det aviser chefpolitiinspektør Brian Fussing:

 

“Nærområdet, hvor Farhad blev angivet forsvundet fra, blev allerede næste dag gennemsøgt af politihunde, eventuelle videoovervågninger, der kunne være relevante, blev søgt, relevante personer, der eventuelt kunne være i besiddelse af oplysninger, blev afhørt.” forklarer Brian Fussing og fortsætter:

 

”Vi efterlyste Farhad i Danmark og rutinemæssigt også internationalt i Schengenlandene og bad offentligheden om hjælp. Vi gentog opfordringen til offentligheden, da Missing People gennemførte deres egen søgning.”

 

Ligeledes på ét års dagen for Farhads forsvinding rettede Sydøstjyllands Politi fornyede henvendelser til medierne med efterlysning af Farhad Tober.

 

Har tidligere jamret sig over chikane fra politiet

I en artikel i Politiken har familien tidligere jamret sig over chikane og forfølgelse fra politiet.

 

Dengang bad Sydøstjyllands Politi på baggrund af artiklen Den Uafhængige Politiklagemyndig (DUP) overveje, om sagen skulle efterforskes.

 

Svaret lød, at der ”ikke er grundlag for at iværksætte en efterforskning.”

 

Kilder til denne artikel:

https://politi.dk/sydoestjyllands-politi/nyhedsliste/nye-oplysninger-foerer-til-gentagelse-af-appel-om-hjaelp/2023/10/12

 

https://www.dr.dk/drtv/se/forfulgt-af-politiet_413660

Source link