Den Korte Avis | Han blev dømt for at billige Hamas-terror – nu har landsretten skærpet straffen til ubetinget fængsel

Den Korte Avis | Han blev dømt for at billige Hamas-terror – nu har landsretten skærpet straffen til ubetinget fængsel


Østre Landsret har forhøjer straffen i en sag om offentlig billigelse af Hamas’ angreb på en musikfestival i Israel 7. oktober sidste år.

 

Straffen er nu seks måneders fængsel og den er gjort ubetinget.

 

Det er en væsentlig skærpelse. Det skriver ritzau mandag eftermiddag.

 

Det er den 26-årige Ahmad Elchaabi som byretten dømte for offentligt udtrykkeligt at have billiget Hamas’ terrorangreb i Israel den 7. oktober 2023.

 

Det skete den 22. februar ved Københavns Byret, hvor Ahmad Elchaabi blev fundet skyldig i offentligt udtrykkeligt at have billiget Hamas’ terrorangreb i Israel via udtalelser, han offentliggjorde i en video på sin snapchat-profil, hvor han havde mere end 80.000 følgere. Sagen har tidligere været omtalt i Den Korte Avis.

 

Men byretten idømt ham kun fire måneders fængsel, og de blev tilmed gjort betinget med blandt andet vilkår om samfundstjeneste.

 

Men den dom var alt for mild mente statsadvokaten i København, der ankede dommen med krav om at gøre den ubetinget.

 

Og nu har statsadvokaten altså fået medhold ved landsretten, der har hævet straffen til seks måneders fængsel og gjort dem ubetinget.

 

Flere domme på vej

”Det er den første dom, der er faldet om offentlig udtrykkelig billigelse af Hamas’ terrorangreb i Israel den 7. oktober 2023,” sagde statsadvokat Lise-Lotte Nilas som begrundelse for at anke sagen. Hun fortsætter:

 

”Da der er flere sager på vej, vil vi gerne have landsrettens vurdering af, hvilket strafniveau der er passende i disse alvorlige sager.”

Source link