Den Korte Avis | Gymnasierektor stopper: Han ville overholde fransk lov om muslimske tørklæder – men det blev for farligt

Den Korte Avis | Gymnasierektor stopper: Han ville overholde fransk lov om muslimske tørklæder – men det blev for farligt


En skoleleder i Paris føler sig tvunget til at stoppe af frygt for sit liv efter dødstrusler.

 

Det sker efter, at han fortalte en gymnasieelev, at hun skulle fjerne sin islamiske hovedbeklædning i overensstemmelse med fransk lov.

 

Stopper af frygt

Han har undervist i over 40 år på franske skoler og indtil fredag var han leder af et gymnasium i Paris’ 20. arrondissement.

 

Den 28. februar bad han tre kvindelige elever på gymnasiet om at tage deres muslimske tørklæder af.

 

I Frankrig er det forbudt ved lov at bære religiøse symboler i skolerne. Frankrig lægger stor vægt på at være et sekulært land.

 

To elever tog tørklædet an. Men den tredje nægtede. Det udløste et skænderi. Og så rullede bolden.

 

På nette begyndte truslerne at brede sig.

 

Eleven påstod at læreren havde slået hende.

 

Truslerne tog til. Der blev udstationeret politi ved gymnasiet. Og en undersøgelse af chikanen blev sat i værk.

 

Fredag fik skolelederen nok og sagde op. Af hensyn til skolen og sin egen sikkerhed.

 

Det har udløst voldsomme reaktioner i Frankrig.

 


Der har inden for de seneste år været to angreb på lærere med dødelig udgang. De havde rod i
islamisk ekstremisme.

I 2020 blev Samuel Paty halshugget på gaden i Paris af en tjetjensk migrant. Det skete efter at Paty have vist eleverne tegninger af profeten Muhammed.

 

I oktober sidste år blev Dominique Bernard dræbt på sin skole i Arras af en knivmand. Ifølge vidner råbte han ‘Allahu Akbar’ under angrebet.

 

Mange politikere har reageret.

 

Premierminister Gabriel Attal meddelte i dag, at staten ville indgive en klage mod den studerende for falsk anklage om at være blevet slået af rektor.

 

Undervisningsminister Nicole Belloubet havde besøgt skolen i begyndelsen af ​​marts og tilbudt skolelederen hendes fulde støtte og beklagede de ‘uacceptable angreb’.

Le Monde

DailyMail

DN.se

Hvad er Frankrigs love om religiøse hovedbeklædninger?

I 2004 forbød franske myndigheder skolebørn at bære ‘tegn eller tøj, hvormed eleverne angiveligt viser et religiøst tilhørsforhold’ såsom tørklæder, turbaner eller kippaer på grundlag af landets sekulære love, som skal garantere neutralitet i statsinstitutioner.

 

Regeringen sagde sidste år, at den også forbød abaya – en beklædningsgenstand båret af muslimske kvinder, der dækker kroppen fra halsen til fødderne – i skoler.

 

Maud Bregeon, en lovgiver med præsident Emmanuel Macrons renæssanceparti, tog også sigte på ‘en islamistisk bevægelse’.

 

‘Autoriteten ligger hos skoleledere og lærere, og vi har pligt til at støtte dette pædagogiske samfund,’ sagde Bregeon.

 

Den socialistiske borgmester i Paris, Anne Hidalgo, ringede til rektor for at ‘forsikre ham om hendes totale støtte og solidaritet’, sagde hendes kontor og tilføjede, at hun var ‘rystet og forfærdet’.

 

Undervisningsministeriet sagde tidligere, at rektors beslutning om at forlade sin stilling var ‘forståelig i betragtning af alvoren af ​​angrebene mod ham’.

 

Oprøret kommer, da snesevis af franske skoler har modtaget angrebstrusler i separate hændelser i løbet af de seneste uger.

 

Attal har lovet at ‘jage’ de personer, der er ansvarlige for at sende dem.

 

Omkring 50 skoler i Paris modtog onsdag nye bombetrusler, nogle inklusiv en ‘meget voldelig video’, sagde uddannelsesmyndighederne. Borgmesterkontoret sagde, at undervisningen blev kortvarigt afbrudt til sikkerhedstjek.

 

Premierministeren lovede at øge sikkerheden, herunder i nærheden af ​​skoler, efter at Islamisk Stats jihadistgruppe påtog sig ansvaret for drabet på 137 mennesker ved en koncert i Moskva fredag.

Source link