Den Korte Avis | For at forstå den voldsbølge, Sverige har oplevet i de senere år, er denne bog obligatorisk læsning

Den Korte Avis | For at forstå den voldsbølge, Sverige har oplevet i de senere år, er denne bog obligatorisk læsning


 

Det er “Klanerna. Den systemtruende kriminalitet” skrevet af F Jan Persson og Johannes Wahlström.

 

Bogen fortæller om et Sverige i klanernes kløer på næsten alle niveauer.

 

Sådan skriver Thore A. Larsen i en meget rosende anmeldelse i det norske netmedie rights.no.

 

Det er årets vigtigste bog, skriver han.

 

Bogen er en beskrivelse af, hvordan kriminelle bander (her: klaner) fra andre dele af verden har fået betydelig indflydelse i Sverige. For at forstå den voldsbølge, Sverige har oplevet i de senere år, er denne bog obligatorisk læsning. Vi gengiver har store dele af anmeldelsen.

 

Smertefuld læsning

Dette er en utrolig stærk bog skrevet af folk, der har været involveret i undersøgende journalistik og politiets efterretninger i flere år.

 

Udenlandske klaner fra blandt andet Østeuropa, Kaukasus og Mellemøsten har taget kontrol over byer, mellemstore byer og distrikter i de største byer i Sverige.

 

Gennem mange år har disse klaner taget kontrol over det lokale erhvervsliv, det lokale demokrati og udhulet et velfærdssamfund, ikke ulig vores eget. Klanerne opererer som rene forretninger og driver både lovlige og ulovlige aktiviteter.

 

Bogen Klaner. Den systemtruende forbrydelse beskriver også stærke og tragiske menneskeskæbner, som på grund af klanerne har fået deres liv permanent beskadiget eller ødelagt.

 

Ikke to klaner er ens, men bogen fortæller om, hvordan unge bliver udnyttet på en måde, der er fremmed for den norske eller svenske læser.

 

Man skulle tro, man læste en bog om et delt Nordirland, eller Napoli i Italien, fra bandebefængte lande som Mexico, El Salvador eller Honduras.

 

Men nej, det er blevet en del af livet i Sverige, hvor unge mennesker bliver lokket ind i klanverdenen med sex, stoffer og hurtige penge, for at blive lydige børnesoldater.

 

Det er en fortælling om, hvordan klanmedlemmer formår at infiltrere svenske sociale institutioner for at tjene klanen, ikke samfundet, men klanen.

 

Bogen er stærk læsning, og denne anmelder følte hvert kapitel som et hestespark i solar plexus. Det er smertefuld læsning!

 

Det er en hård dom over svensk immigrations- og integrationspolitik, velfærdspolitik, erhvervspolitik og socialpolitik over 2-3 generationer. Bogen er et spark mod mennesker med magt og indflydelse, som har åbnet Sverige for klaner fra andre lande og dele af verden, for hensynsløshed og hævngerrighed, som vi mener hører hjemme i kriminallitteraturen.

National magt og internationalt omdømme

Fælles for klanerne er, at de stammer fra lande med svage stater, som ikke har den store tillid blandt deres borgere.

 

Den eneste konstante i hverdagen for borgerne i disse lande er de nære, familien og lokale ledere, som sørger for og distribuerer lokal udvikling, regeringsførelse, lov og retfærdighed, til gengæld for at undersåtter skal underkaste sig deres vilje.

 

Disse ledere opnår en ubestridt magtposition og får ofte fuld kontrol over lokale ressourcer og – ikke sjældent – ​​national magt og international prestige.

 

For dem, der ikke vil underkaste sig, er alternativet at emigrere, men selv da skal de og deres pårørende låne af dem, der sidder på pengene, altså klanerne. Dette får dem, der kommer til Vesten, til at blive sat i gæld og dermed være slaver resten af ​​deres liv.

 

Klanerne er naturligvis også involveret i menneskehandel. Disse mennesker bliver ikke en del af det svenske samfund, og de rettigheder, de har under svensk lov, er ikke reelle, når klanerne kommer for at gøre krav på deres. Med interesse.

 

Forfatterne viser i deres bog, at Sveriges åbne dør gennem mange år har forberedt grunden til, at byer og distrikter i Sverige i dag kan blive styret af hensynsløse klaner. De fleste af de klaner, som bogen beskriver, er ikke interesserede i for meget opmærksomhed.

 

Men de seneste års voldsepisoder viser med al mulig tydelighed effekten af ​​den lovløshed, der præger klanernes geografiske områder. Både gerningsmænd og ofre er en del af en virkelighed, som svenske politikere har faciliteret gennem årene. Nu betaler resten af ​​Sverige prisen.

Source link