Den Korte Avis | EU skal stoppe støtte til Hamas i Gaza

Den Korte Avis | EU skal stoppe støtte til Hamas i Gaza


Af Finn Rudaizky, kandidat til Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti

Det er anden gang, jeg er kandidat til Europa-Parlamentet, så jeg kiggede for nylig ældre debatindlæg igennem. Flere af dem er uhyggeligt aktuelle. Et af dem handlede om Hamas i Gaza – dem, der stod bag terrorangrebet den 7. oktober, der resulterede i den største nedslagtning af jøder siden Holocaust.

 

En ikke ubetydelig del af EU’s hjælp gik dengang til palæstinenserne i Gaza, som kontrolleres benhårdt af Hamas. Meningen med hjælpen var naturligvis, at fattige palæstinensere skulle få mulighed for at forbedre deres levevilkår.

 

Dengang kunne jeg fortælle, at det lod til, at Hamas havde udviklet en metode til at score både store kontante summer og også andele af den hjælp, som bringes ind i Gaza. Det viser sig i dag med al uønskelig tydelighed at have været tilfældet.

 

Hamas har i alle årene brugt materialer og penge fra Europa og andre på at føre krig mod Israel. Det sker ved at skaffe sig raketter og bygge tunneler, hvorfra man kan trænge ind i Israel og dræbe jøder og andre israelske borgere. Tunnelsystemet i Gaza er så omfattende, at det store London Underground tog-net efter sigende kun er 40% så stort.

 

Det siger sig selv, at det er helt uacceptabelt, at støttekroner er misbrugt så vildt. Det er jo ikke beskyttelsesrum, som Hamas har bygget til civile. Nej, de civile skal tydeligvis helst dø, så verden kan forarges over de civile ofre og skyde skylden på Israel. Også selvom det åbenlyst er Hamas, der forsøger at skabe flest mulige civile ofre ved at bruge både hospitaler, børnehaver etc som både våbendepoter og militære installationer, hvorfra krigen føres.

 

Derfor er EU og Danmark også nødt til at sætte hårdt mod hårdt – og være aktiv i at stoppe denne hjælp til Hamas. Den bliver misbrugt til både at slå israelere ihjel og undertrykke palæstinensere i Gaza, som ikke sympatiserer med Hamas.

 

Palæstinenserne har haft den fulde kontrol over Gaza siden Israel forlod området i 2005. I dag sidder der stadig over 100 gidsler i fangenskab hos Hamas. Gidsler, som Hamas kidnappede i forbindelse med terrorangrebet den 7. oktober 2023.

 

I 2019 var der ikke mange, der lyttede til mine og andres advarsler om støtte til Hamas. I dag ser vi en blodig krig som resultatet af den naive støtte til regimet i Gaza.

Source link