Den Korte Avis | Et ældre ægtepar nåede at redde hundrede tusinde kroner – ‘muldyret’ meldte sig selv til politiet

Den Korte Avis | Et ældre ægtepar nåede at redde hundrede tusinde kroner – ‘muldyret’ meldte sig selv til politiet


Torsdag klokken 19:00 henvendte en 18-årig mand sig på Roskilde Politigård sammen med sin kontaktperson, da han ønskede at melde sig selv.

 

Den 18-årige mand fra Sydsjælland erkendte at have lånt sin konto ud til mænd, han ikke kendte, og havde efterfølgende forsøgt at hæve pengene til de ukendte mænd.

 

De forurettede i sagen, et ældre ægtepar fra Kalundborg, var tidligere på dagen blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra Nykredit.

 

Ægteparret var blevet snydt til at overføre lige knap hundrede tusinde kroner til en konto, for at ”beskytte deres penge”.

 

Havde fået kolde fødder
Politiet afhørte den 18-årige mand, som det ikke var lykkedes at hæve nogen kontanter.

 

Han havde fået kolde fødder og var sammen med sin kontaktperson fra det bosted, hvor han bor kørt til Roskilde for at melde sig selv.

 

Ægteparrets bank blev orienteret af politiet, og de straks gik i gang med at forsøge at føre pengene retur til parrets konto.

 

Sagen efterforskes nu videre af NSK i det Nationale Center for Internetrelateret Kriminalitet (NCIK).

 

Den 18-årige blev sigtet for hvidvask, og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

Muldyr

Muldyr er en betegnelse for personer, der stiller deres hævekonti til rådighed for kriminelle, der har fået lokket oplysninger om bankkonti ud af ældre mennesker.

 

De kriminelle kontakter herefter sædvanligvis et ungt menneske og overtaler vedkommende til mod provision at overføre de bedragne beløb til sin egen konto.

 

”Særligt unge er udsat for at blive brugt af kriminelle som muldyr, når de kriminelle skal vaske penge fra organiseret kriminalitet hvide,” skriver således Finans Danmark på sin hjemmeside og fortsætter:

 

”I første uge af 2023 blev 135 personer anholdt i en landsdækkende aktion mistænkt for at være muldyr. Men mange ved ikke, at det, de gør, er ulovligt og strafbart. Derfor opruster Finans Danmark undervisningen omkring muldyr i årets Pengeuge.”

 

Kilder til denne artikel:

https://politi.dk/midt-og-vestsjaellands-politi/doegnrapporter/midt-og-vestsjaellands-politi-uddrag-af-doegnrapporten-den-13-oktober-2023/2023/10/13

 

https://finansdanmark.dk/nyheder/2023/januar/skoleelever-skal-laere-om-risiko-for-at-blive-brugt-som-muldyr/

Source link