Den Korte Avis | En kraftig brand omsluttede lejlighed i den indvandrertætte bebyggelse Gellerupparken – politiet efterforsker branden som påsat

Den Korte Avis | En kraftig brand omsluttede lejlighed i den indvandrertætte bebyggelse Gellerupparken – politiet efterforsker branden som påsat


I alt 47 mennesker måtte under stort besvær evakueres på grund af kraftig røgudvikling efter en kraftig brand i en lejlighed på Gudrunsvej i den indvandrertætte bebyggelse Gellerupparken.

 

Her er 73,3 procent af de cirka 4.700 indbyggere ikke-vestlige.

 

Politiet efterforsker nu branden som påsat, oplyser Østjyllands Politi.

 

Politiet modtog anmeldelsen natten til tirsdag kl. 00.52.

 

Branden udviklede sig hurtigt med ild på begge sider af bygningen og meget kraftig røgudvikling, som vanskeliggjorde evakueringen af særligt personer i ejendommens øverste lejligheder.

 

I alt 47 personer blev evakueret og tilset af ambulancepersonale på stedet, men ingen havde umiddelbart behandlingskrævende skader.

 

Fem personer i lejligheden, da branden opstod

Da branden opstod, var der fem personer til stede i lejligheden. De kom alle ud ved egen hjælp.

Den indledende efterforskning tyder på, at branden kan være påsat, og Østjyllands Politi har iværksat et intensivt efterforskningsarbejde for at klarlægge årsagen til branden.

 

Området er afsøgt med hunde, og der er fortsat afspærret og arbejdes på brandstedet.

”Vi efterforsker bredt hvad angår både brandens årsag og motiv,” siger politiinspektør Anders Uhrskov og fortsætter:

 

”Vi vil være synligt til stede i området med ekstra mandskab og vil i den forbindelse opfordre til, at man kommer til politiet, hvis man har oplysninger om sagen.”

 

Også brand i en bil

Umiddelbart inden opkaldet om branden i lejligheden modtog politiet anmeldelse om brand i en bil på Elna Munchs Gade kort derfra.

 

På grund af den geografiske nærhed undersøges relationen imellem de to sager, men der er for nuværende intet der tyder på, at der er en sammenhæng, oplyser politiet.

Source link