Den Korte Avis | Du er med til at betale 167.000 kroner årligt til hver syrer i Danmark – samlet set belaster syrerne de offentlige budgetter med syv milliarder kroner

Den Korte Avis | Du er med til at betale 167.000 kroner årligt til hver syrer i Danmark – samlet set belaster syrerne de offentlige budgetter med syv milliarder kroner


Al tale om at sende syrere hjem er efterhånden forstummet som følge af, at det er islamister med en brutal retshåndhævelse, der har overtaget magten i landet.

 

Tværtimod fortsætter flugten fra Syrien, og alene her i årets to første måneder har i alt 42 syrere søgt asyl i Danmark, oplyser Udlændingestyrelsen.

 

De udgør dermed en tredjedel de ialt 136 personer, der søgte asyl i årets to første måneder.

 

Fakta er, at danskerne fortsat og i stigende grad må affinde sig med syriske dyk i deres tegnebøger og en kriminalitet, hvor især vold og voldtægter er en syrisk specialitet.

 

Syv milliarder at betale ved kasse 1

Sidste år lød regningen til danskerne for syrernes ophold på i alt syv milliarder kroner netto at betale ved kasse 1.

 

Beløbet svarer til en gennemsnitspris på 167.000 kroner til hver af de 42.000 syrere, der i øjeblikket opholder sig Danmark.

 

Tallene fremgår af et svar fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til Danmarksdemokraternes integrationsordfører, Peter Skaarup.

 

I sit svar oplyser Dybvad Bek, at der er tale om en opdatering af Indenrigsministeriets opgørelse fra 2019.

 

Største udgiftspost er forbrug af velfærd

Ifølge Dybvad Bek, at det især er syrernes forbrug af diverse velfærdsydelser, der koster.

 

”Udgifter til individuelt offentligt forbrug var den største udgiftspost for gruppen,” skriver han i sit svar til Peter Skaarup og fortsætter: ”Individuelt offentligt forbrug omfatter offentlige udgifter til bl.a. sundhed, pleje, daginstitutioner, uddannelse og indsatser i forholdt til asyl, integration og beskæftigelsesindsats med mv.”

 

Det offentliges bruttoudgifter på den syriske gruppe løb i 2025 op i 11 milliarder kroner, og heraf er de fire milliarder blev kanaliseret tilbage i form af skat, afgifter og moms med videre.

 

Ikke noget at stille op – syrerne bliver flere og flere

Som nævnt fortsætter Syrene med at søge asyl i Danmark.

 

Udover de nævnte 42 asylansøgere er der ligeledes i årets to første måneder blev givet 41 tilladelser til ægtefællesammenføringer.

 

Dertil kommer så børnefødsler.

 

Dem er der endnu ikke er tal på for i år, men sidste år fødte syriske kvinder i alt 686 børn.

 

Læg så dertil, at syriske kvinters fertilitet er tårnhøj og oppe på 2.138, medens danske kvinder har en fertilitet på 1.556.

 

Den 1. januar i år boede der i Danmark i alt 12.163 syriske kvinder i den fødedygtige alder, der af Danmarks Statistik defineres som alderen mellem 15 og 49 år.

 

Med den fertilitet, de har, vil de uden tvivl også i år bidrage flittigt til befolkningstilvæksten.

 

Hjemsendelser stillet i bebo

Lige siden de første syriske flygtninge dukkede op følge af krigshandlingerne i forbindelse med det såkaldte ”arabiske forår”, har det været meningen, at de skulle hjemsendes, når Assad-styret var væltet.

 

Og det politikerne i stor stil trøstet både sig selv og befolkningen med.

 

Men da det så omsider skete i december, var det   med en islamisk magtovertagelse, som på ingen måde har bedret situationen.

 

Af samme grund nulstillede Flygtningenævnets koordinationsudvalg den 9. december hjemsendelser af syriske de syriske flygtninge, der enten var blevet nægtet forlængelse af deres opholdstilladelse eller havde fået den frataget.

 

Sidste år drejede det sig om 22 personer, medens foreløbig fem i år har lidt samme skæbne.

 

Flygtningenævnets koordinationsudvalg tager sagen op igen den 30. marts, men intet tyder på, at situationen i Syrien til den tid vil være stabiliseret.

 

Snarere tværtimod, og danskerne må af samme grund affinde sig med også i fremtiden at være dem, der skal forsørge et halvt hundredtusinde syriske flygtninge samt affinde sig med al deres kriminalitet.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.ft.dk/samling/20241/almdel/uui/spm/196/svar/2118106/2986290.pdf

 

https://us.dk/media/hgqjyqlv/seneste-tal-paa-opholdsomraadet-februar-2025.pdf

 

https://www.statistikbanken.dk/20024 (Tabelkode: FOLK1E)

 

https://www.statistikbanken.dk/FODIE

 

https://denkorteavis.dk/2025/377848/





Source link