Den Korte Avis | Det var dog ikke hønsene, der skulle være skæve: Smuglede over et kvart tons hash i sække med hønsefoder

Den Korte Avis | Det var dog ikke hønsene, der skulle være skæve: Smuglede over et kvart tons hash i sække med hønsefoder


En 40-årig mand fra Singapore blev i går ved Retten i Holbæk idømt fem års fængsel og udvist for bestandig for indsmugling af hash.

 

Den 40-årige var bagmanden bag indsmuglingen fra Spanien til Danmark af mere end 353 kilo hash gemt i sække med hønsefødder.

 

Anvendte koden ”chicken supplies”

 

 

 

Indsmuglingen af hash foregik med pakkebud leveret hovedsageligt til tomme sommerhusadresser, hvor hashen var skjult i sække med hønsefoder.

 

Korrespondancen blev ført på en krypteret signaltjeneste med gruppenavnet “chicken supplies”, hvor smuglernetværket aftalte leverancerne.

 

Hashen blev fordelt på 11 forsendelser på adresser i Grevinge i Odsherred og Store-Heddinge på Stevns.

 

I alt fem personer er nu dømt i sagen.

En 39-årig kvinde fra Slagelse blev idømt et år og ni måneders fængsel for i forening med den 40-årige at have besiddet omkring 250 gram hårde stoffer af forskellig slags.

 

Hendes 35-årig bror blev idømt tre måneders fængsel for at besidde cirka to kilo hash.

 

I september blev to mænd i 40´erne fra Odsherred i en tilståelsessag idømt hver tre års fængsel for medvirken til indsmuglingen.

 

Bagmanden ankede på stedet

en 40-årige mand ankede på stedet, da dommen blev afsagt, og han er fortsat varetægtsfængslet i sagen.

 

Den 39-årige kvinde, som også sad varetægtsfængslet, blev løsladt efter domfældelsen og vil senere blive indkaldt til afsoning.

 

Hun udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.

Source link