Den Korte Avis | Anmeldelserne hober sig op: Ældre kvinder i Aarhus er i løbet af oktober blevet udsat for en stribe røverier ved højlys dag

Den Korte Avis | Anmeldelserne hober sig op: Ældre kvinder i Aarhus er i løbet af oktober blevet udsat for en stribe røverier ved højlys dag


Det ældste offer er en 93-årig kvinde.

 

Østjyllands Politi efterforsker nu seks tilfælde af røverier og tasketyverier begået mod ældre kvinder i Aarhus Kommune.

 

Røverierne og tasketyverierne er sket i perioden mellem den 6. oktober og den 17. oktober og politiet søger i den forbindelse vidner samt eventuelt videoer fra gerningsstederne.

 

Gerningspersonerne er henholdsvis en kvinde og en mand, som menes at have relation til en mindre hvid bil, muligvis en VW Up, der er benyttet som flugtkøretøj.

 

Alle seks forhold er begået mod ældre kvinder, som på gerningstidspunktet har befundet sig gående på offentlig vej.

 

Den 11. oktober skrev vi her i avisen om røveriet på Snebærvej, hvor en 68-årig kvinde blev væltet omkuld.

 

Hun beskrev dengang overfaldsmanden som cirka 30-årig og østeuropæisk af udseende, og som kørte i en lille hvid bil.

 

Er blevet væltet omkuld

I alle tilfælde er kvinderne blevet frarøvet deres taske eller pung og i flere tilfælde er kvinderne blevet væltet omkuld.

 

Gerningspersonerne er herefter løbet fra stedet og set flygte i en hvid bil.

 

Der er tale om både en mandlig og en kvindelig gerningsperson, og røverierne er foregået over et spredt geografisk område. Politiet undersøger, som led i efterforskningen, om der er sammenhæng mellem røverierne.

 

De seks røverier er foregået på følgende datoer og lokationer:

  • 6. oktober kl. 12.55, ud for Skejbygårdsvej nr. 5 i Risskov
  • 7. oktober kl. 12.25, ud for Torvevænget 1 i Tranbjerg
  • 9. oktober kl. 14.00 ud for Vistoftvej 36B i Sabro
  • 10. oktober kl. 10.23 ud for Snebærvej 27 i Højbjerg
  • 16. oktober kl. 10.35 ud for Finsensgade 60 i Aarhus N
  • 17. oktober kl. 11.20 ud for Fyrkatvej 10 i Aarhus N

 

”Det er naturligvis en fuldstændig uacceptabel adfærd at overfalde ældre borgere og selvsagt noget, vi efterforsker og tager meget alvorligt,” udtaler politikommissær Nicholas Spence Cully.

 

Kontakt politiet og send videomateriale

Østjyllands Politi anmoder alle, der har befundet sig ved gerningsstederne på de pågældende tidspunkter om at kontakte politiet, hvis man har set noget, der kan have relation til sagen eller den hvide bil.

 

Ligeledes anmoder politiet alle, der kan have video-materiale fra gerningsstederne fra privat overvågning eller kamera i biler, om at kontakte politiet på tlf. 114.

Source link