I 2019 blev en 14-årig pige fra den lille tyske by Illerkirchberg lokket med ind på et asylcenter og i to omgange gruppevoldtaget af fem asylansøgere.
Første gang om natten og anden gang om morgenen.
En af de dømte, den dengang 25-årige afghaner Mukthar fik to år og to måneders års fængsel og blev udvist til Afghanistan.
Nu vil han tilbage til Tyskland og have sin asylansøgning genoptaget.
Det fortæller den tyske TV-station RTL.
”I slipper ikke for mig!”
TV-stationen mødte ham i Iran, efter at han tidligere kort og godt havde erklæret med adresse til tyskerne og Tyskland:
”I slipper ikke for mig!”
Efter eget udsagn bliver han nu forfulgt af Taliban på grund af forkert hår og skæg, samt fordi han i Tyskland har fået barn med sin kristne kone.
”De var altså ikke efter dig, fordi du voldtog en 14-årig pige, men fordi du fik et barn med en kristen,” ville RTL-reporteren vide.
”Ja, det er korrekt,” svarer Mukhtar, der nu vil bruge Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) som våben mod Tyskland og tyskerne.
Og det vil han uden tvivl få held med, siger hans advokat til RTL med henvisning til domstolens praksis.
Her tolkes Menneskerettighedskonventionens artikel 8 om retten til familieliv i praksis på den måde, at selv udenlandske hårdkogte forbrydere ikke kan udvises fra et land, hvor de som Mukthar har stiftet familie.
Familiefar og voldtægtsforbryder
I Mukthars tilfælde drejer det sig om en familiefar med kone og barn og en voldtægtsforbryder af værste skuffe.
Han kom i 2015 som 21-årig til Tyskland som en del af Merkel-bølgen og blev indkvarteret på et asylcenter nær den lille sydtyske by Illerkirchberg.
Og det var her, han i 2019 ifølge Ulm News mødte den 14-årige Lisa, som er et opdigtet navn.
Hun var blevet ven med en 15-årig asylansøger og var sammen med ham taget til halloweenfest i den nærliggende by Ulm og havde forinden bildt sin mor ind, at hun ville overnatte hos en veninde.
I stedet fulgte hun med sin ven tilbage til asylcentret, hvor nogle af asylansøgerne havde planlagt at bedøve hende og voldtage hende.
De tvang hende til at drikke et glas vand med opløst narkotikum, og så startede voldtægterne.
Om natten var de fem om at skiftes til at voldtage hende, og næste morgen tvang de igen bedøvende væske i hende fortsatte voldtægterne.
Ifølge anklageskriftet blev den 14-årige pige inden for et halvt døgn voldtaget ti gange.
Af blandt andre familiefaderen Mukthar.
Måtte have politibeskyttelse
I forhold til forbrydelsens omfang og karakter lå dommene, der blev afsagt i marts 2021, mildt sagt i den lave ende.
To af asylsøgerne fik to år og to måneders fængsel, to andre fik to år og tre måneders fængsel, medens den femte, altså pigens 15-årige ven, slap for straf, men skulle blot sige undskyld til sit offer.
Oven i straffen blev de alle udvist til deres respektive hjemlande Iran, Irak og Afghanistan.
Med Mukthar opstod der imidlertid det problem, at Tyskland i lighed med Danmark ikke anerkender Taliban-styret, og han kunne derfor ikke udsendes.
Så da han blev løsladt i efteråret 2021, blev han igen indkvarteret på asylcenteret i landsbyen Illerkirchberg, hvor hans 14-årige offer som nævnt også bor.
Det udløste et raseri af dimensioner i en sådan grad blandt lokalbefolkningen, at han ifølge Ulm News krævede politibeskyttelse.
Men så kom Qatar ind i billedet
Den voldtægtsdømte og udviste Mukhtar var ikke den eneste afghaner, Tyskland ville have ud af landet, og regeringen havde arbejdet på sagen.
Til sidste lykkedes det med Qatar som diplomatisk mellemled i 2024 at få de udviste afghanere sendt ud af landet.
Blandt dem Mukhtar, som i øjeblikket opholder sig i Iran, og som nu efter stor sandsynlighed igen er på vej tilbage til Tyskland.
Således har hans advokat som nævnt med henvisning il Menneskerettighedsdomstolens praksis givet udtryk for, at den tyske regering vil blive nødt til at bøje sig og give hans klient indrejsetilladelse.
Har taget magten fra politikerne
Fakta er, at de 46 dommere i Den Europæiske Menneskeretsdomstol, en fra hver medlemsstat, gennem de sidste 30 år har taget magten fra politikerne på især migrationsområdet.
Eller som en af de førende tyske migrantforskere, Daniel Thym fra Universität Konstanz, ifølge Berlingske har formuleret det i Neue Zürcher Zeitung:
”I 1990erne kunne politikerne fastlægge deres egne regler for udvisninger af kriminelle migranter, men domstolen har taget den magt til sig, og domstolen har i det hele taget begrænset det politiske råderum.”
Et oprør er måske på vej
Som vi skrev her i avisen torsdag, så har Danmark fundet en sydeuropæisk forbundsfælle.
Sammen vil Danmark og Italien samle opbakning til et nyt, hårdt opgør med en domstol, der ifølge begge lande er gået for vidt. Det skriver Berlingske.
Danske domstole dømmer en del kriminelle udlændinge til udvisning.
Men en del af disse domme bliver omstødt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol
Ud af de sidste 17 sager har Danmark fået medhold i 12 sager. Domstolen har omstødt fem.
Det er uacceptabelt mener regeringerne i Danmark og Italien. Sammen vil de skrive et brev til andre europæiske ledere.
De vil have domstolen til at ændre praksis.
Udlændingeminister Kaare Dybvad siger til TV2, at domstolen dømmer langt ud over det, der står i konventionen.
“Det er dommerne, der går for vidt i deres tolkning af konventionen. Det kan vi se, når vi læser konventionens tekst”, siger Kaare Dybvad.
Vi ser eksempler på, at meget kriminelle mennesker ikke kan sendes ud af landet af hensyn til deres familie. Det gælder også dem, der har begået kriminalitet mod deres familie”, siger Dybvad til TV2.
Befolkningen forventer, at der er styr på udlændingepolitikken.
Og det kræver, at kriminelle udlændinge skal udvides.
Kilder til denne artikel: