Den Korte Avis | Ældre mennesker plyndres som aldrig før – alene i en enkelt politikreds har man på blot lidt over en uge fået tyve anmeldelser

Den Korte Avis | Ældre mennesker plyndres som aldrig før – alene i en enkelt politikreds har man på blot lidt over en uge fået tyve anmeldelser


De er kyniske og beregnende og har som speciale at plyndre godtroende ældre mennesker.

 

Der går ikke en dag uden at landets politikredse i deres døgnrapporter kan rapportere om ældre mennesker, der har været i kontakt med såkaldte bankmænd.

 

Med det resultat, at deres konti efterfølgende var blevet plyndret.

 

På det seneste har det blandt andet været helt galt i det område, som Syd- og Sønderjyllands Politi dækker.

 

På blot lidt over en uge fra 26. februar til 5. marts har politiet er modtaget ikke færre tyve anmeldelser, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Bruger fastnettelefonen

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at svindlere nu går målrettet efter ældre borgere med fastnettelefon.

 

Senest er fem ældre mennesker i Varde blevet franarret kreditkort den 27. og 28. februar, men samme fremgangsmåde er også set flere andre steder.

 

”Borgerne ringes op på deres fastnettelefon af en person, der udgiver sig for at være fra banken,” forklarer politikommissær Kent Brynilsen, leder af politiet i Varde, og fortsætter

 

”Svindleren er meget veltalende og får borgeren overbevist om, at vedkommende er udsat for svindel og der er ved at blive overført penge fra vedkommendes konto.”

 

”Det får borgeren til at udlevere sit kreditkort og kode til en person, der dukker op på bopælen, mens svindleren fortsat er i røret,” fortæller Brynilsen.

 

Kan få samme pinkode på det nye kort

Svindlerne lokker de ældre til at udlevere pinkoden under dække af, at de så kan få samme kode på deres nye kreditkort.

 

Først efter udleveringen af kort og pinkode bliver forbindelsen på fastnettelefonen afbrudt og kort efter bliver der hævet penge fra kontoen i den nærmeste pengeautomat.

 

På den måde sikrer svindlerne sig, at deres offer ikke efterfølgende får mistanke og ringer til politiet førend det er forsent.

 

I flere tilfælde er det også lykkedes svindlerne at få udleveret smykker og kontanter.

 

Svindlerne taler alle godt dansk og beskrives af de forurettede som danske af udseende.

 

”Vi har set præcis den samme fremgangsmåde i flere tilfælde. Det er opkald på fastnettelefonen og samtalen bliver ikke afbrudt, før borgeren har udleveret kreditkort, pinkode og eventuelt også smykker og kontanter til en person, der møder op på bopælen,” fortæller Kent Brynilsen.

 

Har iværksat en større efterforskning

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu iværksat en efterforskning:

 

”Vi tager sagerne meget alvorligt og gør hvad vi kan for at finde frem til gerningsmændene. Endnu har vi ikke nogle anholdte og hører gerne fra borgere, der har oplysninger, der kan gavne efterforskningen”, siger politikommissær Kent Brynilsen.

 

Han opfordrer til, at man kontakter politiet på telefon 1-1-4, hvis man har oplysninger.

Source link