Den Korte Avis | 26-årig mand angreb politiet med en økse – nu er dommen faldt

Den Korte Avis | 26-årig mand angreb politiet med en økse – nu er dommen faldt


En 26-årig mand, der i april sidste år gik til angreb med en økse på to betjente, blev onsdag ved Retten i Randers idømt en tidsubestemt behandlingsdom på en psykiatrisk afdeling.

 

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Den 12. april 2023 rykkede en patrulje ud til en adresse i Havndal efter en anmeldelse om, at en mand var i færd med at bryde en container op.

 

Da betjentene kom frem til gerningsstedet, var manden gået, men ud fra signalementet fik de mistanke til den 26-årige mand, der bor i nærheden.

 

Løb frem mod betjentene med hævet økse

Patruljen kørte hen til mandens adresse, hvor de så ham stå uden for sit hus.

 

Da han så politiet, hævede han øksen og løb hen imod patruljen, og derfor trak den ene betjent sin pistol og afgav et varselsskud.

 

Det fik den 26-årige til at lægge sig ned, hvorefter det, trods mandens modstand, lykkedes betjentene at lægge ham i håndjern og sigte ham for forsøg på vold mod polititjenestemænd.

 

Vold mod fængselsbetjente

I retten stod han dog ikke kun tiltalt for dét forhold.

 

Anklageskriftet var fyldt med tiltalepunkter, der stort set alle handlede om trusler og forsøg på vold mod flere fængselsbetjente.

 

Vurderet sindssyg i gerningsøjeblikket

Den 26-årige forklarede i retten, at der havde været tale om en misforståelse ved episoden i Havndal.

 

Han havde været ved at fælde nogle træer og ikke havde haft til hensigt at angribe betjentene.

Retten mente dog, at betjentenes udsagn var meget troværdige, hvilket var én af årsagerne til, at den 26-årige endte med at blive dømt.

 

Sindssyg i gerningsøjeblikket

 

Retslægerådet vurderede, at manden var sindssyg i gerningsøjeblikket, og at han har store psykiske udfordringer, og derfor endte det altså ikke med en fængselsstraf.

”Det er jo i sagens natur ekstremt voldsomt at angribe betjente med en økse, og heldigvis fik de afværget situationen hurtigt,” siger specialanklager Jakob Beyer og fortsætter:

 

”Når man ser på den episode sammenlagt med de mange trusler og voldsom adfærd over for fængselspersonalet, så er jeg tilfreds med, at retten idømte ham en foranstaltningsdom uden længstetid.”

Den 26-årige modtog dommen.

Source link