Danskerne flås i PAL-skat - 24NYT

Danskerne flås i PAL-skat – 24NYT


Pilen peger opad for danskernes pensionsformue i de første tre måneder af 2024. Ved udgangen af første kvartal i år var pensionsformuen således på 4.163 milliarder kroner inklusive ATP. Det er en stigning på 130 milliarder siden udgangen af fjerde kvartal i 2023, oplyser Berlingske.

24NYT: Hvad de fleste danskere ikke er klar over, er, at en af de helt store bidragsydere til de offentlige indtægter er skatten af afkastet af deres pensionsopsparing, den såkaldte PAL-skat. PAL-skatten har den specielle egenskab, at danskerne slet ikke opdager, at de betaler den. Den bliver blot hvert år trukket fra ens opsparing til pension og tager dermed ikke fra dagligdagsbudgettet her og nu, som mange andre skatter gør. Det er derfor en nærmest hemmelig skat.

I 2024 regner regeringen med at få 11,9 mia. kr. ind i PAL-skat. Næste år regner de med, at provenuet fra den skat kommer op på 19,7 mia. kr. PAL-skatten har erstattet skatten fra olien i Nordsøen som guldgås. PAL-skatten er på 15,3 pct. af årets afkast, og da danskernes samlede pensionsopsparing er kommet op på omkring 4.000 mia. kr., er skatten blevet en guldgrube for regeringen.

Source link