Danske bestyrelser i bund på teknologierfaring

Danske bestyrelser i bund på teknologierfaring


Danske bestyrelser halter bagefter de fleste andre lande, når det drejer sig om medlemmernes samlede teknologierfaring, skriver Accentures danske landechef, Carsten Sachmann, i Børsen.

”I Danmark er det blot 10,5 pct. af bestyrelsesmedlemmer, der har teknologierfaring forstået som, at de enten har en uddannelse indenfor it eller har haft it som deres arbejdsfelt. Hermed ligger Danmark lavt i forhold til bestyrelsesmedlemmer i forhold til andre europæiske lande – eksempelvis er der it-kompetencer hos 19,1 pct. af de hollandske bestyrelsesmedlemmer og 18,9 pct. hos de irske. For hele Europa er niveauet 14,4 pct. af bestyrelsesmedlemmer, der har it-kompetencer.

Men her stopper problemerne ikke, påpeger Accentures danske landechef Carsten Sachmann. ’For Europa ligger i sig selv lavt med bestyrelsernes it-kompetencer sammenlignet med USA, hvor det er mere end hver femte bestyrelsesmedlem, der har formel teknologierfaring. Set i det lys er Danmarks placering ikke imponerende’, siger Carsten Sachmann”.

Source link