Dansk taberkultur er samfundets skyld

Dansk taberkultur er samfundets skyld


Det er ikke kun muslimer, der dyrker offerkultur, det gør danskerne også. I Berlingske skriver kunst- og arkitekturredaktør Holger Dahl, at i stedet for et sultent, kreativt og fandenivoldsk kollektiv har Hjulmand fået skabt et hold af sårbare unge, der mister modet, når tingene går skævt og som altid kan finde en ydre forklaring på en rigtig øvdag på banen. Hjulmand har med andre ord gjort landsholdet til en flok repræsentanter for den danske offerkultur,

”Det er naturligvis en psykisk habitus, der passer perfekt til nutidens (i øvrigt evigt danske) offerkultur. Det er altid samfundets, dommerens, vejrets, VAR-systemets, banens, og patriarkatets skyld – aldrig vores egen.

Hjulmand er ved at hive landsholdet og dets præstationer ind i det samme fiktive univers som for eksempel den moderne skole, hvor det er lige meget, hvad man egentlig kan, fordi man får 12 lige meget hvad, man præsterer.

På samme måde fortæller Hjulmand os alle, at det slet ikke er rigtigt, når vores synssans og fodboldviden fortæller os, at landsholdet spiller dårligt. Han har altid en statistik, der beviser, at det faktisk spillede godt – bare på ’vores egen måde’ – og i øvrigt var dommeren dum”.

Source link