Dansk hykleri i nøddeskal - 24NYT

Dansk hykleri i nøddeskal – 24NYT


Den danske transportgigant DSV investerer nu et kæmpe milliardbeløb i Saudi-Arabien, hvor selskabet skal være med til at opføre et af Mohammed bin Salmans prestigeprojekter, en gigantisk ørkenstorby med plads til ni millioner mennesker, skriver Berlingske.

”DSV sætter en ny strategisk retning for en af landets største virksomheder ved at engagere sig i et byggeprojekt i et af verdens mest undertrykkende diktaturstater.

DSV er med skridtet ikke på vej mod en kollision med dansk udenrigspolitik, hvor vi også har en form for venskabeligt forhold til Saudi-Arabien.

Den danske regering og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er bannerførere for en udenrigspolitik præget af ’pragmatisk idealisme’, hvor Danmark ikke skal lukke sig om sig selv. Det er jo på mange måder et fint og realistisk princip for et lille land i en stor verden”.

24NYT: Da journalisten Jamal Khashoggi blev myrdet og parteret af Saudi-Arabien, pustede Danmark sig op og fordømte landets kronprins, Mohammed bin Salman, for det var gratis. Men nu hvor man har mulighed for at tjene penge på at saudiarabisk byggeprojekt, er Danmark blid som et lam. Helt i pagt med Lars Løkke såkaldte ”realistiske udenrigspolitisk”, som handler om, hvad der kan sælges og ikke om, hvad der er værd at kæmpe for. Hvorom alting er: De såkaldte danske værdier er ikke noget værd, for de er altid til salg til højestbydende.

Source link