Dansk Folkeparti vil stoppe støtte til anti-israelsk Copenhagen Pride

Dansk Folkeparti vil stoppe støtte til anti-israelsk Copenhagen PrideKlummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Dansk Folkeparti vil have Københavns Kommune til at følge Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening og de mange store erhvervsvirksomheder, som har sat økonomisk støtte helt i bero til Copenhagen Pride. Virksomhederne er bl.a. Novo Nordisk, Danske Bank, DFDS, Nykredit, TUI, KPMG, Deloitte, Google, Mærsk og Netto.

Hvis det står Dansk Folkeparti, så er jeg absolut ikke i tvivl. Københavns Kommune skal selvfølgelig følge et stort set samlet erhvervslivs økonomiske boykot af Copenhagen Pride, på grund af Priden’s krav, om at man som sponsor skulle signalere, at man ikke støttede staten Israel.

Som måske bekendt trak idémageren til hetz mod Israel, Lars Henriksen, sig som formand for Copenhagen Pride, for 10 dage siden. Men, jeg kan altså ikke forstå, hvorfor det kun var Lars Henriksen som gik. Sagen er, at hele den nuværende bestyrelse stod bag beslutningen om at “fokusere på etiske partnerskaber”. Jeg synes derfor, at resten af bestyrelsen også burde trække sig. Selve ideen med en Pride og respekt for sexuelle minoriteter, er i sig selv en god kulturbegivenhed. Men, lige nu er det ikke forsvarligt, at københavnske skatteydere, skal betale penge til en useriøs, utroværdig synkende skude.

Den nye formand Benjamin Hansen, smed som det første Lars Henriksen under bussen og beklagede hans kommunikative fejl, men ikke mere end at han straks tilføjede: “Priden vil altid forbeholde sig ret til at kritisere overtrædelser af menneskerettigheder”. Det er hykleri så det basker. Interessant er det forøvrigt, at Priden i 2016 besluttede, at kærligheds-optoget ikke længere skulle gå gennem Nørrebrogade. Jamen, hvorfor nu det ? Fordi på denne del af ruten, var der en virkelig sikkerhedsrisiko for homoseksuelle og ikke mindst for jødiske homoseksuelle. Priden ville ikke fastholde, at “enhver skal kunne elske frit og i tryghed”. Nørrebro var undtagelsen.

Den radikale kulturborgmester, Mia Nyegaard, har som kulturansvarlig, hele tiden undladt at kritisere Copenhagen Pride. Det ville ellers ikke være så besværligt, for den nye formand for Priden arbejder på Borgmesterens kontor.

Endnu en sag bliver kulturborgmesteren konfronteret med nu på torsdag. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil have svar på, hvordan det kan være, at der i kommunens kulturhus Union på Nørrebro, undervises børn i 7 års alderen om pro-palæstinensiske principper, som stiller spørgsmål til staten Israels ret til at eksistere. Undervisningen var i en hel uge led i en forberedelse til en palæstinensisk demonstration i hovedstaden. Desuden vil partierne have Borgmesterens svar på, hvordan hendes strategi er, for at modarbejde den stigende antisemitisme, som følge af konflikten mellem Israel og Hamas.

Ingen af sagerne slutter på torsdag. Meget tyder på, at den seneste tids mange konfrontationer med kulturborgmesteren desværre fortsætter. Jeg synes, at det er svært at samarbejde med en kulturborgmester, som har en rygrad som en regnorm.

Source link