Corona-vaccinerne har gjort mange handicappede

Corona-vaccinerne har gjort mange handicappede


En ny opgørelse fra Patienterstatningen viser, at der til dato er 274 danskere, som har fået tilkendt erstatning for skader, der kædes sammen med deres vaccination mod covid-19. Den største erstatning, der er givet i en sag, er på 3,5 millioner kroner, og samlet er der foreløbig udbetalt i alt 16,3 millioner i erstatning til vaccineskadede borgere, oplyser Berlingske.

”I to sager er der givet erstatning til efterladte efter dødsfald som følge af en hjerneblødning og en blodprop, der ifølge Patienterstatningen med overvejende sandsynlighed skyldes vaccinen fra AstraZeneca, inden den blev udfaset.

Tre forskere har i en kronik i Berlingske vurderet, at der er nærliggende grunde til at antage, at der kan være en stribe senfølger. De hæfter sig blandt andet ved det meget store antal bivirkningsindberetninger til Lægemiddelstyrelsen (over 70.000) og giver ligeledes udtryk for, at det halter med få skabt den nødvendige forståelse for og behandlingstilbud til gruppen af patienter med såkaldt post covid-19-vaccinationssyndrom (PCVS).

Patientforeningen har været i dialog med flere myndigheder, bl.a. Sundhedsstyrelsen. I styrelsen afviser man umiddelbart at etablere et specialiseret behandlingstilbud. Mange patienter er ikke blevet taget alvorligt af Sundhedsstyrelsen og har oplevet sig stigmatiserede i mødet med sundhedsprofessionelle”.

Source link