”Borgerligt” Venstre er imod skattelettelser

”Borgerligt” Venstre er imod skattelettelser


Enigheden er enorm i Venstres bagland: Selvom statskassen bugner med ubrugte milliarder, skal der ikke leveres flere skattelettelser. Det rejser et klassisk spørgsmål i dansk politik: Velfærd eller skattelettelser, skriver Berlingske.

”Berlingske har talt med 15 lokalformænd og hovedbestyrelsesmedlemmer (i Venstre har man automatisk en plads i hovedbestyrelsen, hvis man er lokalformand). Den altoverskyggende konklusion er: Venstre skal vælge velfærd. Ikke skattelettelser. Faktisk er sulten efter skattelettelser nærmest fraværende. Det er et svar, der ikke adskiller sig væsentligt fra det svar, man ville have fået, hvis man i stedet havde ringet til Socialdemokratiets foreningsbagland.

Finansordfører for Danmarksdemokraterne Dennis Flydtkjær siger: ’Jeg synes, det er ærgerligt, at Venstre er gået væk fra borgerlig politik og blevet så fasttømret med Socialdemokratiet, at de kun kan se offentlig vækst. Råderummet skal ikke gå på kommunerne. Vi skal i stedet skære på staten og så bruge de penge på kommunerne’.

Det mener V-formand i Holbæk Thomas Jørgensen ikke. ‘Jeg synes, det er mere liberalt at vise storsind og ikke tænke så meget på at få penge i vores egne lommer. Vi skal tænke på de svage i samfundet‘.”

Source link