Berlingske lyver om hvad der sker i Israel

Berlingske lyver om hvad der sker i IsraelKorte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Efter luftangrebet på et hospital i Gaza gik Hamas straks i gang med at udbrede fake news om, at det var Israel, der havde gennemført bombeangrebet. Og antisemitter over hele verden stolede blindt på løgnen.

I dagens Berlingske skriver chefredaktør Tom Jensen:

Hamas gik straks i offensiven i informationskrigen. Med stor sandsynlighed som oplysningerne, vi har nu, peger på med en forkert historie. I givet fald med en løgn, der afstedkom, at USAs præsident Biden fik aflyst sine møder med arabiske ledere. At Mellemøsten blev sat i brand og despot efter despot gav Israel skylden uden sikker viden om, hvad der var sket, men alene i følgagtighed over for den folkelige opinion, præcis som under Muhammed-krisen. At Iran reelt truede med at gå ind i det, der så vil blive en regional storkrig. Og at terrorfrygten steg overalt, også i Europa. Det burde føre til alvorlig eftertanke. I stedet udviser alt for mange også her i vores danske midte følgagtighed over for terroristiske tyranner. Det er rent ud sagt chokerende”.

Ja, og endnu mere chokerende er det, at Berlingske ukritisk har videreformidlet Hamas-propagandaen uden at have sikker viden om, hvad der var sket. Berlingske skrev nemlig den 18. okt., at ”flere hundrede personer er blevet dræbt efter et israelsk luftangreb mod et hospital i Gazastriben tirsdag aften”. Uden at have nogen dokumentation for, at det var Israel, der stod bag luftangrebet.

Det er ikke alene chokerende, at Berlingske videreformidler fake news. Det er også chokerende, at avisen ikke udsendte et dementi af sine fake news, da det kom frem, at luftangrebet skyldtes en fejlslagen palæstinensisk missilaffyring.

Berlingskes fake news om det påståede israelske luftangreb i Gaza er ikke en enlig svale, idet avisen har  en robust historik i forhold til at sprede løgne om Israel.

André Rossmann

Source link