Antisemitisme i dansk musikbranche - 24NYT

Antisemitisme i dansk musikbranche – 24NYT


Eurovision blev overtaget af vrede aktivister med holdninger til krigen i Gaza. 400 danskere med tilknytning til musikbranchen har skrevet under på en erklæring, der har opfordret DR til at ”stå op for udelukkelsen af Israel i dette års Eurovision”, skriver Berlingske.

”Hvad end det så egentlig betyder, udover at nogen må gøre noget, og den nogen skulle ikke være nogle af de 400 med tilknytning til musikbranchen. En uskik, kulturlivet lader til at have lært sig selv, hvor man med en besynderlig blanding af storhedsvanvid og generthed tilsyneladende tror, man kan ændre verdens gang ved at lade sit navn gemme sig i et stort, hviskende kor.

I dansk kulturliv er niveauet ikke højere, end når et børnehavebarn skriger ud over legepladsen ’Der er nogen, der græder!’ Barnet forholder sig ikke til, hvem der græder, hvorfor de græder, eller hvem der i øvrigt slog først. Barnet ved blot, at råber man sådan, er der nok nogle af de voksne, der gør noget.

Det vidner mest af alt om, at der er en del af befolkningen, der slet ikke kan se sig selv udefra. Vel vidende, at de ikke besidder skyggen af indsigt i Gazas historie, har de sat sig for at uddanne alle andre på Instagram, X, Facebook og TikTok. De hverken evner, eller ønsker at verificere ægtheden af de mange påstande, de slynger om sig, for det er ikke essentielt. Det vigtige er, hvordan engagerede, sympatiske og – paradoksalt nok – vidende om konflikten, de selv fremstår”.

 

 

Source link