Antisemitisk modstand mod israelsk supervåben

Antisemitisk modstand mod israelsk supervåben


Danmark skal bruge mange milliarder kroner på et nyt luftforsvar, og et israelsk system kan leveres hurtigst og billigst, viser interne regeringspapirer ifølge Berlingske. Ikke overraskende vækker et muligt indkøb af israelsk supervåben antisemitisk modstand i Folketinget.

”I koordinationsudvalgets dokumenter bruges et israelsk system til 18,6 mia. kr. som et bud på, hvad et nyt jordbaseret luftforsvar kan koste. Dette især, fordi systemet kan leveres hurtigt. Samtidig er systemet ifølge dokumenterne billigere end et alternativt system – en kombination af et amerikansk og norsk system. Dette vurderes ifølge papirerne at koste 25,4 mia. kr.

Radikale Venstre og SF finder det problematisk, hvis Danmark som led i planen om at øge forsvarsudgifterne lægger ordren i Israel, der på sjette måned fører blodig krig mod Hamas i Gaza.

Dels fordi Den Internationale Domstol (ICJ) i øjeblikket undersøger Israel for anklager om folkemord i Gaza. Og dels på grund af de etiske problemstillinger, der kan være forbundet med et sådan køb. Eksempelvis, hvis der i luftforsvaret indgår komponenter fra ulovlige israelske bosættelser”.

Source link