Agenter fra det tyske FBI overvåger Tysklands nationalkonservative

Agenter fra det tyske FBI overvåger Tysklands nationalkonservative


Det nationalkonservative parti Alternative für Deutschland, AfD, er p.t. det næststørste i Tyskland med tilslutning af godt hver femte vælger. I de fem delstater, der udgør det hedengangne Østtyskland, topper tilslutningen med 30-34 pct. AfD er ikke bare fremstormende, men også overvåget af den tyske sikkerhedstjeneste, skriver Børsen.

”AfD, der begyndte sit politiske liv som modstander af euro, er nu blevet et højreparti, der kommunikerer sine budskaber tydeligt ligesom Donald Trump i USA. En analyse og måling fra Instituts für Demoskopie Allensbach viser, at 87 pct. af partiets vælgere har valgt AfD, fordi de er bekymrede for flygtningestrømmen ind i Tyskland. Næsten lige så mange er foruroligede over vold og kriminalitet.

’Politikken og holdningerne hos AfD er så højreradikale, at partiet betragtes som en trussel mod demokratiet og forfatningen. De spreder højredrejede, ekstreme konspirationsteorier, herunder den store udskiftningsteori om, at man udskifter hvide europæere med mennesker af anden race’, siger Thomas Haldenwang, chef for Bundesamt für Verfassungsschutz.

Konsekvensen af AfD’s popularitet er, at den tyske Brandmauer, hvor partiet sættes helt uden for indflydelse, langsomt bliver brudt. Nok vil ingen samarbejde med dem, men ’de får indflydelse på den generelle politiske debat, der vil blive mere pragmatisk’, skriver seniorøkonom Marion Mühlberger, Deutsche Bank, i en analyse”.

Source link