Taleban-krigere 'bragt til Storbritannien' med fly efter datalækage

Taleban-krigere ‘bragt til Storbritannien’ med fly efter datalækage


Afghanere med britisk blod på hænderne bor i Storbritannien, efter at korrupte embedsmænd hjalp jihadister med at evakuere Kabul.

Skandalen med at importere op til 100.000 afghanere til Storbritannien ser ikke ud til at have nogen ende. Nu rapporterer The Telegraph, at Storbritannien har importeret terrorister med forbindelser til Taliban.

Først sender du dine unge mænd langt ud af landet for at risikere deres liv i en meningsløs krig i en helt anden del af verden. Så inviterer man de terrorister, som dræbte Storbritanniens egne unge mænd, til Storbritannien. Det er næsten som at læse en tegneserie.

Den britiske fejltagelse med afghanske allierede vokser sig stærkere

Tidligere Taliban-krigere bor i Storbritannien, efter at de er blevet fløjet ud af Afghanistan af britiske redningsfly. Jihadisterne var angiveligt blandt tusindvis af mennesker, der blev bragt til Storbritannien for deres egen sikkerheds skyld, fordi de stod på en lækket liste over afghanere, der havde ansøgt om at komme til Storbritannien.

Sexforbrydere, korrupte embedsmænd og folk, der er fængslet under den amerikansk-ledede koalition, er også blandt dem, der har fået tilladelse til at bosætte sig i Storbritannien.

Svigt i sikkerheden

Hele galskaben ser ud til at være forårsaget af en fejl i sikkerhedsgodkendelsesprocedurerne, skriver The Telegraph. Når alt kommer til alt, kunne sikkerhedsprocedurerne have været forenklet, og man kunne simpelthen have besluttet, at import af titusinder af afghanere sandsynligvis ikke vil forbedre sikkerheden eller økonomien for almindelige briter.

Det virker dog for kompliceret for den britiske regering. Både Tory-partiet og Labour er medskyldige i den nationale katastrofe.

Omkring 6.900 afghanere bliver fløjet til Storbritannien som en del af Operation Rubific, kodenavnet for regeringens reaktion på databruddet i 2022.

Dette var, mens det konservative parti styrede landet med tre forskellige premierministre i løbet af året: Boris Johnson, Liz Truss og Rishi Sunak.

En britisk embedsmand delte fejlagtigt personlige oplysninger om 25.000 afghanere, som havde ansøgt om at flytte til Storbritannien, fordi de havde kæmpet sammen med britiske styrker under krigen i Afghanistan eller arbejdet som oversættere eller i andre støtteroller.

Indtil for et par uger siden blev de britiske medier af højesteret nægtet at rapportere noget om lækagen eller luftbroen.

Flere ministre har udtrykt alvorlig bekymring for Operation Rubific under processen, fordi de var bekymrede for den nationale sikkerhed, og de seneste afsløringer ser ud til at retfærdiggøre deres holdning.

Også Tyskland har oplevet en lignende skandale, dog i mindre format.

Taliban welcome!

Ifølge højtstående kilder blev evakueringen infiltreret af folk med tilknytning til Taleban. Terrorgruppen udnyttede systemet og bragte krigere til Storbritannien, bl.a. ved at angive Taleban-krigere som familiemedlemmer og slægtninge, der skulle genforenes med dem her.

»Vi havde civile på vores kontor, som havde klare forbindelser til Taleban,« siger en afghansk embedsmand.

»De blev ført til Storbritannien og præsenterede derefter krigere som familiemedlemmer og bragte dem til Storbritannien.”

Nogle mennesker på evakueringslisten gav navne på folk med klare forbindelser til Taliban og præsenterede Taliban-medlemmer som fætre og kusiner, og de er nu i Storbritannien.

Korrupte afghanske embedsmænd, snarere end ægte britiske allierede, var medvirkende til evakueringen af folk med forbindelser til Taleban.

»Vi havde mange korrupte embedsmænd”, sagde en anden afghansk embedsmand.

»Disse korrupte embedsmænd tager nu Taleban-krigere med til Storbritannien i stedet for dem, der virkelig arbejdede for Storbritannien. Det er deprimerende.

Det britiske personale så ud til at stole på disse korrupte personer. Derfor blev Taleban sat på evakueringslisterne.

»Når mine venner ser dem der, ringer de og siger: ’Wow, den fyr er her’, men den øverste kommandant gemmer sig i Kabul.

Som The Telegraph skrev den 18. juli, har Højesteret for nylig afgjort, at en afghaner, der bor i Storbritannien, og som ønsker at bringe slægtninge eller »familiemedlemmer” til Storbritannien, ikke behøver at have »blod eller juridiske bånd” til ansøgeren.

Afghaneren, som ideelt set skulle have været deporteret til sit hjemland, fik således lov til at bringe 22 andre afghanere til britisk jord. Den vej fører til vanvid, konkluderer Heath.

Læs også:

Starmer burde være taget til Epping for at trøste, ikke for at fordømme

 

 

 


 



Source link