Den Korte Avis | Efter en kort pause kan syrere igen søge om asyl og familiesammenføring i Danmark – det kan betyde asylansøgninger fra rabiate islamister

Den Korte Avis | Efter en kort pause kan syrere igen søge om asyl og familiesammenføring i Danmark – det kan betyde asylansøgninger fra rabiate islamister


Assad-styrets fald skabte usikkerhed om vilkårene i Syrien.

 

Derfor blev behandlingen af asylsager for personer fra Syrien sat i bero den 10. december.

 

Men nu mener Flygtningenævnet at vilkårene i Syrien betyder, at det skal være muligt for syrere at søge asyl i Danmark.

Beslutningen er truffet i Flygtningenævnets koordinationsudvalg.

 

Flygtningenævnets koordinationsudvalg har på et møde den 30. juni 2025 besluttet at ophæve berostillelsen. Det betyder, at de verserende sager i Flygtningenævnet hjemvises til Udlændingestyrelsen til fornyet behandling i 1. instans. I forlængelse heraf ophæver Udlændingestyrelsen berostillelsen af asylsager vedrørende personer fra Syrien, står der i pressemeddelelsen.

 

Udlændingestyrelsen er nu i gang med at indhente og undersøge baggrundsoplysninger om situationen i Syrien, som vil gøre os i stand til at behandle asylansøgninger fra personer fra Syrien.

 

Udlændingestyrelsen begynder i 4. kvartal 2025 at indkalde personer fra Syrien til asylsamtale.

Behandlingen af andre sager vedrørende personer fra Syrien genoptages

Sagsbehandlingen af de øvrige sager, der også blev berostillet som følge af berostillelsen af asylsagerne vil som udgangspunkt også blive genoptaget.

 

Det drejer sig fx om sager om forlængelse af opholdstilladelse for visse flygtninge fra Syrien samt sager vedrørende familiesammenførte til disse flygtninge.

 

Berostillelsen af visse ansøgninger om permanent opholdstilladelse vil dog på nuværende tidspunkt blive opretholdt.

 

Find mere information om dette på informationssiden særligt målrettet personer fra Syrien og deres familiemedlemmer via linket nedenfor.

 

Der bor omkring 45.000 syrere i Danmark. De fleste er kommet som asylansøgere eller familiesammenførte.

 

Efter Assads-styrets fald kom den mangeårige muslimske oprørsleder al-Sharaa til magten. Han var tidligere en del af forskellige islamiske grupper, der byggede på sharia.

 

Al-Sharaa har sagt at han vil forene de mange forskellige edtniske, muslimske og andre religiøse grupper i Syrien.

 

Men der har allerede været flere massakrer og voldsomme kampe grupper imellem. Al-Sharaas og hans støtters rolle er uvis.

 

Men man kan frygte, at der er grobund for store flygtningestrømme, der også kan omfatte rabiate islamiske grupper, der er i konflikt med styret.

 

De kan stort set få asyl uanset holdninger, hvis de kan siges at være forfulgte. Asyllovgivningen og konventionerne gælder (næsten) alle. Tallet på 45.000 kan hurtigt vokse og stille Danmark overfor nye undfordringer.

 





Source link