Den franske filosof Renaud Camus har fået indrejseforbud i Storbritannien. Det rapporterer GB News.
I en e-mail, som avisen The Telegraph er kommet i besiddelse af, informerede indenrigsministeriet Camus om, at han var blevet nægtet den elektroniske rejsetilladelse (ETA), han skulle bruge for at komme ind i Storbritannien. »Din tilstedeværelse i Storbritannien anses ikke for at være i offentlighedens interesse«, stod der i mailen.
Camus bemærker på sin X/Twitter-konto, at de britiske myndigheder tilsyneladende er bange for, at han vil fortrænge den indfødte britiske befolkning.
Camus talte med Matt Goodwin til State of the Nation på GB News.
Som svar på indenrigsministeriets beslutning om at nægte ham indrejse sagde Camus: »Jeg var lidt underholdt«. »Jeg holder meget af England, og i mine øjne har England været ytringsfrihedens land par excellence«. »Det er bare lidt sjovt at blive udelukket for at sige, hvad jeg kan lide at sige på konferencen i England«.
Han tilføjer: »Jeg blev nok bandlyst, fordi de troede, at jeg var modstander af det, der sker i dette land nu, hvilket jeg i høj grad er«.
»Jeg synes, at det, der foregår i England, er en forbrydelse, ligesom det, der foregår i Frankrig eller andre vestlige lande.«
»Jeg er meget uenig med alle disse regeringer, og det er ikke overraskende, at de ser mig som en modstander, det er jeg i høj grad.«
Forfatteren Renaud Camus er kendt for at have populariseret udtrykket Le Grand Remplacement på fransk eller The Great Replacement på engelsk. Det er en præmis om, at indfødte europæere bliver erstattet gennem masseindvandring. Kritikere hævder, at det er en konspirationsteori. Camus selv hævder derimod, at indfødte europæere virkelig bliver udskiftet over hele Vesteuropa.
Vauban Books, der udgiver Camus’ værker på engelsk, siger, at »beslutningen om at forbyde Renaud Camus adgang til Storbritannien er blot endnu en bekræftelse på, at landet har opgivet de mest grundlæggende principper i det liberale demokrati«.
»Camus er en af vores største nulevende forfattere og vil blive husket som sådan af eftertiden. Starmer-regeringen derimod vil kun blive husket – hvis den overhovedet bliver husket – for sine gentagne svig og sin dybe middelmådighed.”
»Her som andre steder har den utilsigtet vist, hvor værdifuld Camus’ stemme er, nu mere end nogensinde.«
GB News påpeger, at afvisningen af Renaud Camus kommer midt i en voksende kontrovers om ytringsfrihed i Storbritannien.
I de seneste måneder har der været en række højt profilerede kampe om ytringsfrihed. Blandt andet er dagplejeren Lucy Connolly blevet fængslet for sine opslag på de sociale medier, og Telegraph-klummeskribenten Allison Pearson er blevet efterforsket for en »ikke-kriminel hadefuld hændelse«.
USA’s vicepræsident JD Vance kritiserede også Keir Starmer (Labour) for dette emne under premierministerens besøg i Det Hvide Hus i februar.
Som svar på, at Renaud Camus blev nægtet indrejse i Storbritannien, sagde indenrigsministeriet: »Det har længe været vores praksis ikke at kommentere enkeltsager.«