Grøn omstilling inkluderer afbrænding af friske grønne træer med statstilskud!
I 2019 kom Michael Moore og Jeff Gibbs med miljø dokumentarfilmen Planet of the Humans, der afslørede, at energi som vind og sol er ustabil og ikke vedvarende. Der var kritik af filmen fra klimaaktivister, der ikke brød sig om kritik af vind og sol, men også kritik fra firmaer, der tjente penge på den såkaldte vedvarende energi. Filmen viste bl.a. den store mængde friske træstammer, der ryddede skove til brug som backup til vind og sol ved afbrænding fx i danske kraftværker. Folk tror, at træ biomasse er fra certificeret bæredygtigt affaldstræ, men friske træer fældes i millionvis.
Den 4. dec. 2024 viste TV2 reportagen: De brændende træer, hvor journalist Morten Spiegelhauer (Operation X) afslører den danske skandale med træbiomasse. Den grønne omstilling kan betyde friske grønne træer, der fældes og brændes af som træflis i vore kraftværker. Der ydes endda støtte til biomassen. Fra 2020 til 2030 vil de statslige tilskud være 6,6 mia. kr. af de i alt 48,2 mia. kr., som er statsstøtten til vedvarende energi i perioden. Det var svaret fra klimaminister Lars Aagaard til Folketinget. 95% af de 4 mio. t træpiller importeres årligt fra bl.a. USA, de baltiske lande o.a.
Den tyske Energiewende kaldes i Danmark for grøn omstilling, men man anvender stadig kul, olie og gas, da vind og sol aldrig kan klare sig alene – altid afhængig af vind og sol – samt backup mest af træ. I Danmark vil man gerne have mere urørt natur, men plastrer vindmøller og solceller overalt. Der burde være modstand fra danskere, der betaler for den store statsstøtte til omstillingen.
Danskerne har fået oplyst, at biomasse er CO2 neutral, hvilket bl.a. er besluttet i EU, men der er en stor CO2 udledning ved afbrænding af træ, og det tager årtier, før en nyplantet skov optager samme mængde CO2, som den fældede skov ville gøre. Samtidig udryddes mange dyr, så biodiversiteten er i fare. Ifølge Lars Aagaard, skal denne CO2 udledning med i klimaregnskabet i det land, hvor træerne er fældet – altså ikke i Danmark. Han vil dog gerne udfase, som også klimarådets formand Peter Møllgaard ønsker, men ingen af de to personer nævner atomkraft som en fremtidig løsning.
Danmark er ikke et foregangsland på klimaområdet, men vi er i stedet ved at ødelægge vor miljø og natur med solceller og vindmøller, og hvis planen om en 4 dobling af den vedvarende energi gennemføres, vil der knap nok være plads til den grønne treparts planlagte skove og urørt natur.
Planen for grøn trepart indeholder beplantning af ca. 1 mia. træer de næste 20 år (5707 træer i timen), men samtidig brænder vi årligt ca. 4 mio t importerede træer til afbrænding i kraftværker som backup til vind og sol. Det svenske firma IKEA er også kommet i fokus ved at rydde skove i Rumænien til brug for deres træmøbler. Naturens lunger bliver clearcut (afskåret) på groveste måde.
I Tyskland, hvor tidl. kansler Angela Merkel besluttede at fjerne atomkraft fra 2022, er resultatet blevet en økonomisk nedtur med brug af mere kul, olie og gas samt brunkul, hvor man fx nedlagde en landsby for at genåbne en gammel brunkulsmine. Kun atomkraft i Danmark og EU kan levere stabil, billig og rigelig energi, så vi kan få råd til forsvar, velfærd og varme i stuerne. Handelsskibe kunne sejle som amerikanske ubåde på ca. 4 kg uran og kun optanke ca. hver 30. år. Ny atomkraft-teknologi er sikker og vil kunne leveres i en container og være mindre udsat for sabotage.
54% af dansk energiforbrug er stadig fra kul, olie og gas. Det bør ændres: Folketingsbeslutningen fra 1985 om ikke at have atomkraft i Danmark skal fjernes, og vi bør støtte de to danske firmaer, der skaber atomkraft med minireaktorer. Copenhagen Atomics’ wasteburner vil endda være i stand til at genbruge en del af affaldet, og vi har i forvejen ansvar for nukleart affald fra hospitalerne.
En tilfældig dag som 11.12.2024 var der ikke sol til solcellerne og ingen vind til vindmøllerne, så energiprisen var på sit højeste. På TV har man anbefalet at vente med at vaske o.a. og bruge mindre strøm, men det kan en industrivirksomhed ikke bruge til noget. Atomkraft kunne levere stabil, billig og sikker strøm døgnet rundt, så kom dog i gang med at indføre atomkraft i Danmark.
Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk, earthissue.com