Den Korte Avis | Ministeriet behandlede sidste år over 800 ansøgninger om familiesammenføringer – det tager syv måneder at behandle en ansøgning om familiesammenføring

Den Korte Avis | Ministeriet behandlede sidste år over 800 ansøgninger om familiesammenføringer – det tager syv måneder at behandle en ansøgning om familiesammenføring


Ting tager som bekendt tid, men alligevel.

 

Nu viser det sig, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for en familiesammenføring på asylområdet ligger på omkring syv måneder.

 

Helt præcist 219 dage i gennemsnit per ansøgning i 2023, hvor Udlændinge- og Integrationsministeriet behandlede i alt 874 ansøgninger om familiesammenføring til flygtninge.

 

I første kvartal i år gik det dog lidt hurtigere med en sagsbehandlingstid på gennemsnitlig 175 dage per ansøgning.

 

Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i et svar til Dansk Folkepartis integrationsordfører, Mikkel Bjørn.

 

Hurtigt i forhold til Sverige

Umiddelbart virker det som et enormt forbrug af tid og ressourcer at bruge mellem seks og syv måneder at behandle en sag om familiesammenføring, men det er for intet at regne i forhold til Sverige.

 

Mikkel Bjørn havde i den forbindelse også spurgt ind til sagsbehandlingstiderne i øvrige EU-lande.

 

Her kunne Kaare Dybvad Bek oplyse, at de svenske myndigheder har oplyst, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Sverige i 2023 lå på 432 dage per ansøgning om familiesammenføring for flygtninge.

 

Det svarer til en gennemsnitlig behandlingstid på ét år og to måneder per ansøgning, og det tilsvarende har gjort sig gældende for 1. kvartal i år, hvor behandlingstiden i Sverige lå på 419 dage per ansøgning.

 

Ministeriet havde også spurgt ind til sagsbehandlingstiderne i Tyskland og Holland, men her var myndighederne ikke vendt tilbage inden for tidsfristen.

 

Over halvdelen får deres ansøgninger godkendt

Sidste år søgte i alt 623 flygtninge om familiesammenføring med ægtefæller eller samlevere, og der blev givet tilladelse til 404.

 

Ligeledes blev der sidste år på asylområdet søgt om familiesammenføring med 349 børn, og her blev der givet 233 tilladelser.

 

I år har i alt 623 flygtninge i løbet af årets første ti måneder søgt om familiesammenføring, og der er blevet givet tilladelse til 404.

 

På børneområdet er der i samme periode blev ansøgt om 349 familiesammenføringer og givet tilladelse til 233.

 

Det skal her understreges, at de tilladelser, der bliver givet, for langt hovedpartens vedkommende er ansøgninger fra året før på grund af den lange behandlingstid.

 

Asylansøgeres opholdstilladelser spiller i den forbindelse selvfølgelig en stor rolle

 

Asylansøgere og opholdstilladelser på niveau med sidste år

Sidste år søgte i alt 2.479 flygtninge asyl i Danmark, og der blev givet opholdstilladelse til i alt 1.343.

 

I år ser antallet af asylansøgere og opholdstilladelser til at komme til at ligge omkring samme niveau som sidste år.

 

Således har i alt 1.913 flygtninge i løbet af årets første ti måneder søgt asyl i Danmark, og der er på asylområdet i samme periode blevet givet 972 opholdstilladelser.

 

Men antallet af opholdstilladelser er i realiteten langt højere

Rent teknisk og behandlingsmæssigt er der selvfølgelig forskel på en ansøgning om asyl og en ansøgning om familiesammenføring.

 

Men i virkelighedens verden ude i samfundet bliver resultatet det samme, når det gælder opholdstilladelser som følge af familiesammenføringer på asylområdet.

 

De 1.343 asylansøgere, der sidste år fik opholdstilladelse, skal således forøges med opholdstilladelser på asylområdet med 651 familiesammenførte ægtefæller og børn.

 

Dermed kom det samlede antal opholdstilladelser på asylområdet sidste år i realiteten op på i alt 1.994.

 

Det samme forhold gør sig gælden her i årets første ti måneder.

 

De 766 opholdstilladelser, der perioden er givet til asylansøgere skal således forøges med i alt 637 familiesammenførte ægtefæller og børn og kommer dermed op på i alt 1.403 opholdstilladelser på asylområdet.

 

Det er altså ikke nok at vurdere omfanget af tilstrømningen af kulturfremmede personer fra de flygtningeproducerende taberlande alene på grundlag af opholdstilladelser til asylansøgerne.

 

Ligeledes spiller en faktor som børnefødsler på grund af familiesammenføringer også ind.

 

Således har alene syriske flygtninge gennem blot de sidste fem år produceret ikke færre end 4.330 børn.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.ft.dk/samling/20241/almdel/UUI/spm/12/index.htm

 

https://us.dk/media/hgqjyqlv/seneste-tal-paa-opholdsomraadet-oktober-2024.pdf

 

https://www.statistikbanken.dk/FODIE





Source link