Den Korte Avis | “We Live In Time”: Et godt valg, hvis man vil se en feel-good kærlighedsfilm, men der er hår i suppen

Den Korte Avis | “We Live In Time”: Et godt valg, hvis man vil se en feel-good kærlighedsfilm, men der er hår i suppen


**** 4 stjerner ud af 6 

 

WE LIVE IN TIME (hvad det så lige betyder?) er instrueret af John Crowley (født 1969). Han er af irsk afstamning og arbejder også som teaterinstruktør. 

 

I 2008 vandt han en BAFTA-pris for filmen ”Boy A” (2007) i kategorien Bedste instruktør, hvor Andrew Garfield – hovedpersonen i den aktuelle film – medvirkede i rollen som Jack Burridge. 

 

Garfield kender vi også fra Mel Gibsons krigsdrama ”Hacksaw Ridge”, som Garfield modtog en Oscar-nominering for. 

 

John Crowley fik sit internationale gennembrud som instruktør i 2015 med filmen ”Brooklyn” og har siden instrueret bl.a. ”The Goldfinch”. 

 

Handling   

Indledningsscenen blænder op for en ung, køn kvinde, der er ude at løbe i en skov. Hun stopper op, begynder at lugte til og mærke på forskellige planter og urter og derpå indsamle dem i små kasser medbragt i rygsækken. 

 

Næste scene skildrer hende ved køkkenbordet i gang med at komponere en ret, som hun efterfølgende bærer op i soveværelset, hvor hendes endnu sovende mand bliver vækket og får stukket en skefuld af retten i munden: Han skal tilkendegive sin mening om glasskålens indhold. 

 

Kvinden er den talentfulde og ambitiøse mesterkok Almut (Florence Pugh), ægtemanden Tobias (Andrew Garfield). 

 

De to har mødt hinanden tilfældigt i forbindelse med et biluheld – lige da Tobias står for at skulle skilles. De falder for hinanden, og alt tegner lyst og lykkeligt for parret, såvel på hjemme- som udefronten. 

 

Imidlertid bliver der sat en kæp i hjulet på familieidyllen, da skæbnen pludselig slår til ud af det blå. 

 

Vurdering 

Genren er romantisk drama, og instruktør og manuskriptforfatter har valgt en både interessant og velfungerende fortælleteknik, hvor der veksles / klippes mellem fortid og nutid i glidende overgange. Så glidende, at der lige går et stykke tid, før kronologien så småt begynder at falde på plads.   

 

De to smukke og charmerende hovedrolleindehavere dækker deres figurer godt, og filmen er på lange stræk fin, humoristisk og rørende underholdning.  

 

Der er imidlertid hår i suppen. Mindst tre scener er så langt uden for enhver sandsynlighed, at de nærmer sig det tåkrummende, og med stille undren konstaterer jeg, at det åbenbart i dag er umuligt selv for så dygtig en instruktør som Crowley at lave en film uden diverse udpenslede sex-scener. 

 

Jeg sætter også spørgsmålstegn ved dele af budskabet i ”We Live In Time”, herunder hvad det vil sige at realisere sig selv og sine potentialer. Her bliver filmen desværre delvist repræsentativ for en tidsånd og en ideologi hentet i alt for velkendt destruktiv feminisme og woke-kultur. 

 

Tilbage står et absolut feel-good værk om den store kærlighed, der især vil appellere til et publikum med hang til romantik og forestillingen om den eneste ene. 

 

Så er formålet med en bif-tur et par timers behagelig eskapisme, der får de gode, varme tårer frem i øjenkrogene, er ”We Live In Time” bestemt ikke noget dårligt valg. 

Længde: 107 minutter 

  • Medvirkende: Andrew Garfield, Florence Pugh, Adam James m.fl. 
  • Instruktør: John Crowley
  • Manus: Nick Payne 
  • Premieredato: torsdag d. 24. oktober 

WE LIVE IN TIME trailer – biografpremiere 24. oktober (youtube.com)

 





Source link