Nasrallahs arving Hashem Safieddine dræbt i israelsk luftangreb

Nasrallahs arving Hashem Safieddine dræbt i israelsk luftangreb


Hizbollah bekræfter, at Nasrallahs efterfølger, Hashem Safieddine, er blevet dræbt i et israelsk luftangreb. Han var udpeget som Hizbollahs næste leder, men blev ført til de 72 længselsfulde jomfruer før den tid. 

Der bliver tyndet ud i rækkerne

Safieddine har ledet Hizbollah sammen med Naim Qassem siden mordet på Hassan Nasrallah den 27. september, og det forventedes, at han formelt ville blive valgt som den næste generalsekretær.

Safieddine, som er familiemedlem til Nasrallah, sad i Hizbollahs Jihad-råd – det organ, der er ansvarligt for militære operationer. Han var også leder af terrororganisationens udøvende råd og havde tilsyn med og indflydelse på finansielle og administrative anliggender.

Hizbollahs repræsentant ved begravelser

Safieddine har spillet en fremtrædende rolle som talsmand for Hizbollah. Det var ham, der påtog sig repræsentative opgaver ved f.eks. begravelser og mindehøjtideligheder for martyrer, der nu nyder sine 72 jomfruer, begivenheder, som Nasrallah ikke kunne deltage i af frygt for pludselig at stå ansigt til ansigt med sine udnævnte 72.

Hashem Safieddine døde angiveligt ikke umiddelbart efter Israels angreb, men levede i tre dage, før han blev kvalt i ruinerne af sin bunker.

Erosion

Drabet på Safieddine eroderer terrororganisationens øverste ledelse yderligere.

I løbet af den seneste måned har Israel dræbt næsten hele Hizbollahs ledelse, hvilket er uden fortilfælde i de fire årtier, hvor Israel har bekæmpet terrororganisationen.

Drabet på Sinwar i Gaza i sidste uge var endnu et slag mod Israels anden store fjende, Hamas.

Daily Mail tror på Israel: Nasrallah er død





Source link