Den Korte Avis | Politikere står i kø for at lukke moske: Nye afsløringer bekræfter tæt forbindelse mellem Imam Ali Moskeen og det iranske præstestyre

Den Korte Avis | Politikere står i kø for at lukke moske: Nye afsløringer bekræfter tæt forbindelse mellem Imam Ali Moskeen og det iranske præstestyre


Alle ved det, men mangler den rygende pistol.

 

Den pistol, der klart og entydigt dokumenterer, at Imam Ali Moske i det Københavnske nordvestkvarter ledes og finansiere af det iranske præstestyre.

 

Iran er et totalitært muslimsk land styret efter Koranens regler, sharia. Det betyder total undertrykkelse af kvinder og frihedsrettigheder som demokrati og ytringsfrihed. Iran fører an i forsøget på at udslette Mellemøstens eneste demokratiske land, Israel.

 

Som sidste skud på stammen af indicier, der hober sig op, kan Berlingske nu afsløre, at formanden for den forening, der står bag Imam Ali Moskeen, bor i en form for tjenestebolig ejet af den iranske ambassade i København.

 

Manden hedder Sayed Mohammed Mehdi Khademi, og ud over at være formand og øverste ansvarlig for foreningen bag moskeen, er han som imam også leder af moskeens fredagsbøn.

 

Har boet i huset, siden ambassaden købte det

Boligen er et parcelhus, der ligger på en hemmelig adresse lidt uden for København.

 

Den iranske ambassade købte huset i juli 2007 for 2.775.000 kroner, og lægger ikke skjul på, at imam Khademi, som har navne- og adressebeskyttelse, har boet der lige siden.

 

”Ambassadens optegnelser viser, at den pågældende ejendom blev købt i juli 2007, og at hr. Sayed Mehdi Khademi har boet i den siden da,” oplyser de iranske ambassade i et skriftligt svar til Berlingske.

 

Ambassaden ejer fem ejendomme i Danmark, hvoraf de fire tilsammen udgør selve ambassaden, konsulatet og ambassadørens bolig.

 

Og hvor den femte altså anvendes som bolig for den ansvarlige leder og imam i den kontroversielle Imam Ali Moske.

 

Selv har imam Khademi over for Kristeligt Dagblad hævdet, at han ikke har noget særligt forhold til den iranske ambassade ud over, hvad udlændinge i et fremmed land normalt har til deres hjemlands ambassade.

 

Det skulle således ifølge Khademi være helt normalt, at en ambassade stiller et hus til rådighed for en tilfældig landsmand, som intet har med hverken ambassaden eller hjemlandets regering at gøre.

 

Iran-forsker: En klar forbindelse til præstestyret

Berlingske har forelagt de nye oplysninger for Rasmus Elling, der er Iran-forsker og lektor ved Københavns Universitet.

 

Og han er ikke et sekund i tvivl.

 

”De nye oplysninger understreger, at der er en klar forbindelse. Det kan der ikke være nogen tvivl om,” siger han til Berlingske.

 

Rasmus Elling afviser også forklaringen om, at man kan adskille det religiøse og det politiske, når det drejer sig om Den Islamiske Republik Iran.

 

”Faktum er, at politik og religion er blandet sammen i så høj en grad, at det er tæt på umuligt at afvise, at moskeen også er under iransk indflydelse,” understreger Rasmus Elling og fortsætter:

 

”Den iranske stat har i årevis finansieret moskeer og teologiske lærdomscentre både officielt, men også mindre åbenlyst i de vestlige lande.”

 

Lagde ikke skjul på sin tilknytning til præstestyret

Lige siden starten for to årtier siden har Imam Ali Moskeen hårdnakket benægtet enhver tilknytning til det iranske præstestyre.

 

Ikke desto mindre viser en aktindsigt, som Jyllands-Posten fik i marts 2019, at moskéen ifølge sine daværende vedtægter var ”underlagt Irans åndelige leder”, som vel at mærke også er landets politiske leder

 

Imidlertid gav denne formulering problemer, da moskeen søgte om godkendelse i Kirkeministeriet, og formuleringen om at være underlagt Irans åndelige leder blev derfor slettet.

 

Den daværende leder af Imam Ali Moskeen, imam Mohammad Khani, forklarede dengang til Jyllands-Posten, at:

 

 

”Kirkeministeriet har forstået det politisk. Det er ikke det, der menes, altså, at Khamenei kommer ind og så bestemmer, hvordan islam skal promoveres, eller hvad der skal føres af politiske interesser i Danmark.”

 

Den er der vist ingen, der tror på, og mindst af alle de oppositionspolitikere, der vil have Imam Ali Moskeen forbudt på grund af tilknytningen til det iranske præstestyre.

 

Efter lukning af moske i Tyskland – et eksempel til efterfølgelse

I juli stormede tyske politibetjente Den Blå Moske i Hamburg og lukkede den.

 

Det skete ud fra en konstatering af, at den shiamuslimske moske efter de tyske myndigheders opfattelse fungerede sim en propagandacentral for det iranske præstestyre.

 

Et eksempel til efterfølgelse, mener den samlede borgerlige opposition og opfordrer nu regeringen til at tage skridt til at lukke Imam Ali Moskeen i København.

 

Således har de to shiamuslimske moskeer i henholdsvis Hamburg og København ifølge Berlingske har været så tæt knyttede, at der har været en aftale om, at den danske Imam Ali Moskes værdier og ejendom skulle overdrages til den nu lukkede moské i Hamborg, hvis den danske moske skulle blive opløst.

 

”Det er dybt bekymrende, og jeg kan slet ikke forstå, at ministeren ikke ser de røde lamper,” siger integrationsordfører Brigitte Klintskov Jerkel fra De Konservative.

 

Forslagene fra den samlede borgerlige opposition kører på, at man enten fjerner anerkendelsen som trossamfund, eller at man helt forbyder foreningen bag moskeen, fortæller flere ordførerne til Berlingske.

 

”Vores forslag gælder ikke kun en bestemt moské. Vi bruger Imam Ali Moskeen som et eksempel, fordi vi ved, at det iranske præstestyre bruger moskeer i Europa til at få indflydelse, og det mener vi ikke er en særlig god idé,” lyder det fra blandt andre Liberal Alliances retsordfører, Steffen Larsen

 

Hos Danmarksdemokraterne fastslår Betina Kastberg, at:

 

”Det bliver en propagandacentral, hvis de står og prædiker, hvad det iranske præstestyre står for. Det hører slet ikke hjemme i det danske samfund.”

 

Udlændingeordfører Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti undrer sig på sin side over, at Kirkeministeriet ikke allerede har indledt en tilsynssag mod moskeen, hvilket ministeren kan igangsætte af egen drift.

 

”Det er et problem, når vi har anerkendte trossamfund herhjemme, som udnytter vores velvilje og naivitet til at undergrave danske værdier indefra,” lyder det fra Mikkel Bjørn.

 

Søndag gentog flere politikere kritikken og krav om at lukke moskeen. (Berlingske)

 

Indicierne har hobet sig op

Lige siden planerne om opførelsen af den shiamuslimske moske på Vibevej i det københavnske nordvestkvarter kom til offentlighedens kendskab, har indicierne om iransk dominans og ledelse hobet sig op.

 

Det gælder iransk finansiering af både byggeri og drift af Imam Ali Moskeen, og det gælder ikke mindst indflydelse på ledelsen af moskeen.

 

Således har Berlingske blandt andet afsløret, at formanden for foreningen bag moskeen officielt udpeges af Irans åndelige leder.

 

Ligeledes har lektor Rasmus Christian Elling og lektor Claus Valling Pedersen fra Københavns Universitet overfor Berlingske bekræftet, at Iran med al sandsynlighed står bag moskeen.

 

”Der er ikke nogen tvivl om, at det er den Islamiske Republik Iran, der står bag både opførelsen af moskeen og moskeen som sådan i dag,” fastslår Claus Valling Pedersen.

 

Ifølge de to eksperter er der et internationalt netværk af moskeer i Vesten, som er tæt knyttet til Iran.

 

Fordomme uden konkrete beviser, lyder det fra Imam Ali Moskeen

Ikke uventet benægter Imam Ali Moskeen, at den skulle være underlagt det iranske præstestyre.

 

I et skriftligt svar til Berlingske hævder moskeen, at anklagerne bygger på ”forældede oplysninger og fejlagtige fortolkninger frem for konkrete beviser.”

 

”Vi opfylder alle de krav, som lovgivningen stiller til anerkendte trossamfund, og der er ingen lovhjemmel, der berettiger til, at vores status som trossamfund sættes under pres baseret på subjektive vurderinger eller fordomme,” fastslår moskeen i sit svar.

 

Ligeledes påpeger moskeen, at anklagerne om ”udenlandsk religiøs kontrol« bygger på ”en forældet version af vores vedtægter.” og at disse er ændret ”i samarbejde med de danske myndigheder.”

 

Desuden henviser moskeen til, at den helt lovligt må modtage økonomisk støtte fra udlandet.

 

”Det er derfor urimeligt at fremstille dette som en form for udenlandsk kontrol eller som bevis på skjulte agendaer,” heddet det videre i det skriftlige svar til Berlingske.

 

Endelig fastslår Imam Ali Moskeen, at ønsket om at lukke moskeen strider imod ”retssikkerhed, religionsfrihed og ligebehandling,” og henviser til både grundloven og internationale konventioner.

 

Imam Ali Moskeen kan dog nok tage det helt roligt.

 

Så længe Danmark har en regering, der tilsyneladende vil gøre alt for at undgå at tirre det iranske præstestyre, men som tværtimod lemlæster den danske ytringsfrihed med Koranlov efter krav fra blandt andre de iranske mullaher, er Imam Ali Moskeen sandsynligvis fredet i klasse a.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.berlingske.dk/politik/nye-oplysninger-knytter-stormoske-i-koebenhavn-direkte-til-irans

 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/imam-h%C3%A5ber-bygge-mosk%C3%A9-uden-penge-fra-iran

 

https://www.berlingske.dk/politik/betjente-med-elefanthuer-stormede-tysk-stormoske-efter-aarelang-kamp-blaa

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11231492/dansk-moske-slettede-kontroversielle-spor-til-iran/

 





Source link