Den Korte Avis | Det er godt, at Aarhus Kommune vil lukke rabiat moské – men begrundelsen er alt for slap

Den Korte Avis | Det er godt, at Aarhus Kommune vil lukke rabiat moské – men begrundelsen er alt for slap


 Det kan meget vel snart være slut med fredagsbøn og andre religiøse aktiviteter i Al-Furqan-moskeen i Aarhus.

 

Aarhus Kommune har torsdag sendt folkene bag moskeen et varsel om, at den har tænkt sig at sætte en stopper for moskeens religiøse aktiviteter, som kommunen betragter som ulovlige.

 

Det viser et brev fra kommunen, som TV 2 har fået aktindsigt i.

 

Det er ifølge kommunen og en islam-ekspert første gang, at en kommune forsøger at få lukket en moske via en lovændring, der trådte i kraft ved årsskiftet. Den giver kommuner mulighed for at forbyde anvendelse af bygninger til religiøse formål. (TV2)

 

Ny lov

Den ny lov giver altså kommuner mulighed for at forbyde anvendelse af visse lokaler og bygninger til religiøse formål. Det får Århus kommune, som den første i landet, til at varsle lukning af Al-Furqan-moskéen med dens fredagsbøn og andre religiøse aktiviteter.

 

Lukningsredskab

Argumentet for lukning er bygningens brug. I juli afslørede TV2 blandt andet, at der på adressen kun var givet tilladelse til at drive grillbar. Derfor er moské-aktiviteterne ulovlige ifølge Aarhus Kommune. Al-Furqan-moskeen har ikke sikret sig nødvendig byggetilladelse, hvorfor det er ulovligt at drive moske på adressen.

 

Det er godt, at moskeen bliver lukket. Men den manglende byggetilladelse er en underordnet begrundelse.

 

Den egentlige begrundelse for at lukke moskeen er det indhold, der bliver forkyndt i moskeen.

 

Koranforkyndelse

Til moskéen er således knyttet den kontroversielle imam Abu Bilal, der i 2016 afsløredes i at undervise kvinder om islams voldelige regler for utroskab. Kommunens indgreb er således et udtryk for en ny og drastisk kurs over for nyetablerede moskéer, og lukning er varslet til 1. november.

 

Lukningsgrund

Man havde håbet at denne og andre moskeer ville blive lukket af den rimelige, primære årsag, at de uafkortet fastholder, forkynder og indoktrinerer muslimer i koranens menneskefjendske budskab.

 

Det ville været helt i tråd med et forslag fra Naser Khader. Han foreslog i august i B.T., at man lukkede op mod 10 navngivne moskeer, fordi de har som mål at undergrave Vestens civilisation og værdier.

 

Men det er ikke med den begrundelse, man vil lukke moskeen i Aarhus.

 

Pengeindsamling
Moskéen har tilladelse til at samle penge ind. Den er givet til foreningen ”Kvindelig Kultur Forening”, som skulle eje, og dele adresse med, moskéen. Foreningens formand er søn af netop Abu Bilal, der er tilknyttet moskeen, og tidligere blev afsløret af TV2 i Grimhøjmoskéen.

 

Koranregler

TV 2-dokumentaren ‘Moskéerne bag sløret’ afslørede, via skjult kamera, at der undervistes i islamiske regler for utroskab, der jo bl.a. fortsat inkluderer pisk og stening. Kvinderne fik dog oplyst, at sådanne straffe ikke udføres i Danmark, hvilket jo er underordnet, når religionen står højere end alt.

 

Skalkeskjul

Ifølge de sociale medier drives moskéen gennem en gruppe, der kalder sig Al-Furqan Dawah Center. Og her beskriver de sig selv som ”en gruppe unge muslimske brødre med forskellige nationaliteter, som er samlet af én grund, nemlig troen på Allah og religionen Islam”. 

 

Sammenfald

Moskéen er åben dagligt. Der skulle komme 15-20 brugere til de daglige fem bønner, og omkring 80 til 90 brugere til fredagsbønnen. Der foregår også andre aktiviteter, bl.a. foredrag og hyggeaftener, hedder det i står der i beskrivelser, og kvindeforeningen arrangerer også udflugter. 

 

Ghettologe 

Ifølge en rapport fra Aarhus Universitet åbnede moskeen i december 2021. I samme måned, som foreningen Kvindelig Kultur Forening blev oprettet. Men ifølge opslag på de sociale medier, blev der indkaldt til fredagsbøn i moskeen allerede i august 2021.

 

Gemmeleg

Kvindelig Kultur Forening har i en sms til TV 2 oplyst, at “Al-Furqan hører under foreningen”, og at der også findes forskellige kulturelle og sportslige aktiviteter. Så der er ikke tale om en moské for sig, skrev næstformand Sarah Kayed. Folkene bag moskeen har nu frist til 1. november.

 

Nægter at være moske 

I dag udgør antallet af ikke-vestlige indbyggere 31 % i Tilst-området med tendens til parallelsamfund. En advokat har forsøgt at overbevise om, at der ikke drives moské, selvom et FB-link viser en video fra 2023, hvor budskabet fra et ægteskabsforedrag lyder, at en “retskaffen” kone adlyder sin mand. 

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-10-10-kommune-varsler-lukning-af-moske-efter-tv-2-afsloering 





Source link