Uskyldig familiefar skudt og dræbt i sit eget hjem under fødselsdagsfejring

Uskyldig familiefar skudt og dræbt i sit eget hjem under fødselsdagsfejring


Den 7. oktober vågnede en familie i Malmø op til lyden af skud. Faderen lå på gulvet, blodig og skudt, og døde senere på hospitalet. Det skriver SVT.

Når de mange og meget brutale kriminelle bander i Sverige skyder og bomber hinanden, er der altid en risiko for, at de også rammer helt uskyldige mennesker.

I august 2023 blev en pensionist skudt og alvorligt såret i sit eget hjem i Malmø. Svensk politi har mistanke om, at han ikke var det tilsigtede mål for angrebet.

I denne måned fik et skyderi, som sandsynligvis var rettet mod den forkerte person, en dødelig udgang. Mordofferet var en tidligere ustraffet småbørnsfar. Manden, som var i 50’erne, arbejdede i Danmark og havde to små børn med sin kone.

Det var tidligt mandag morgen, at livet blev vendt på hovedet for en familie i Högaholm i Malmø. Deres seksårige datter skulle fejre sin fødselsdag, men dagen udviklede sig til et mareridt.

»Nogen bankede på vinduet, og jeg gik ind for at se til vores børn. Så hørte vi skuddene. Vi kom ud og så ham ligge blodig på gulvet. Mine børn så det hele. Min søn måtte hente et håndklæde og lægge det på min mand, som havde to huller i skulderen,« siger hustruen.

»Da jeg fandt ud af, hvad der var sket, rystede hele min krop af chok,« siger mandens bedste ven.

Faren til de små børn beskrives af sine nærmeste som en hårdtarbejdende mand, der var meget ydmyg, smilende og altid var der for sin familie.

Politiet formoder, at manden blev skudt ved en fejl, da der ikke var nogen kendt trussel mod ham.

Den afdødes kone, bror og ven fortæller om tiden efter mordet. »Hvis det kan ske for os, kan det ske for alle. Vi er en helt almindelig familie,« siger hustruen til SVT.

To personer er nu varetægtsfængslet, mistænkt for mordet. En teenagedreng over 15 år er blevet anholdt, og politiet fandt to pistoler, en kalashnikov og tre håndgranater i nærheden af gerningsstedet.



Source link